Interzis în Piața Victoriei pentru protestatarii din Moldova care cer autostradă

Comportament inexplicabil al autorităților. Protestatarii din județele Moldovei care cer începerea lucrărilor la autostrada A8 (Iași-Tg Mureș), dar și A7 (Ploiești-Suceava) nu au fost lăsați să intre cu mașinile în Piața Victoriei. Asta după ce pe traseu, în zona Vrancea, tirurile n-au fost lăsate să-și continue drumul spre Capitală.

Aproximativ o sută de mașini au ajuns în Capitală în cursul serii, însă au fost oprite de Poliție și Jandarmerie, în apropiere de Piața Victoriei, unde inițiatorii acțiunii intenționau să protesteze.

”Au pus și gardurile în Piața Victoriei, urgent. Am numărat opt mașini de poliție, trei motociclete și un camion cu jandarmi. Am fost conduși de poliție prin București, prima dată binevoitori, apoi ne-au fragmentat coloana în patru-cinci coloane mici, dirijate în locuri diferite”, a declarat Dan Radu, unul dintre protestatari.

La rândul său, Mihaela Munteanu, reprezentant al uneia dintre asociațiile care au inițiat protestul a spus că în cursul zilei, autoritățile au transmis că nu este permis accesul în Piața Victoriei, întrucât în zonă are loc un alt protest, al taximetriștilor.

”Este incredibil ce se întâmplă. Am venit de la sute de kilometri distanță, am protestat pașnic, nu au fost probleme pe traseu, nici un incident, iar aici ne mint. Vrem să ajungem în fața guvernului, dar nu suntem lăsați. În Piața Victoriei nu este nici un alt protest, ne-au blocat accesul”, a afirmat Mihaela Munteanu.

În cele din urmă, li s-a permis intrarea accesul cu mașinile în Piața Victoriei, dar fără staționare. Protestatarii intenționau să facă ocolul pieței măcar de câteva ori, însă după prima tură, polițiștii i-au dirijat rapid pe străzile din jur.

Pe traseul către București, în zona Tișița, județul Vrancea, câteva zeci de tiruri n-au fost lăsate de către poliție să-și continue drumul spre Capitală.

Potrivit organizatorilor, la acțiunea de protest au participat în total, peste 250 de autovehicule din toate județele Moldovei, dar unele mașini au însoțit coloana doar pe anumite porțiuni.

Uncategorized

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)