Cam despre asta este vorba: Comisarul european Corina Crețu spune că autoritățile române n-au cerut finanțare pentru autostrada Iași-Târgu Mureș

Comisarul european Corina Crețu susține că autoritățile române n-au cerut la Bruxelles nici un leu pentru proiectul autostrăzii Iași-Târgu Mureș.

”Din păcate nu au fost transmise la Comisia Europeană proiecte majore de transport pe această regiune (Moldova – n.r.). Așteptăm și suntem dispuși, dacă autoritățile române vor considera, am înțeles că vor depune (un proiect pentru autostradă – n.r.) Târgu Neamț-Ungheni, dar noi suntem dispuși să finanțăm din Programul Operațional Infrastructură Mare și Târgu Mureș-Ditrău-Iași. Aceasta este decizia autorităților naționale dacă vor depune aceste proiecte la Comisia Europeană. Eu v-am spus ce am primit până acum, nu avem proiecte majore pe această regiune”, a spus Crețu, într-un dialog cu cetățenii, susținut la Bacău, alături de ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Corina Crețu a mai spus că din anul 2014, de când ocupă ea funcția de comisiar european pentru politică regională, autoritățile române i-au transmis spre aprobare doar 4 proiecte majore de infrastructură, din care niciunul pentru Moldova.

Detalii pe startupcafe.ro

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)