Ciudățenia artistică de pe pietonal a fost ridicată. Primăria n-a dat nici o explicație, însă e clar că au contat reacțiile critice ale ieșenilor

Creația artistului german Clemens Behr aplasată în centrul Iașului a fost ridicată marți de echipe de muncitori din subordinea primăriei, după ce a stârnit critici vehemente din partea ieșenilor.

Opera de artă a fost încărcată marți pe o platformă de o echipă de muncitori din cadrul Direcției Servicii Publice, însă creația urmează să rămână în patrimoniul Primăriei.

Primăria nu a oferit nici o explicație privind decizia de a ridica această construcție, însă gestul survine în urma unor critici vehemente din partea ieșenilor, mulți dintre ei cerând ca opera de artă să fie luată din fața bisericii Trei Ierarhi.Nu este clar cât îi va plăti Primăria artistului german și unde va fi amplasată pe viitor opera lui Behr.

În urmă cu câteva zile, Mihai Chirica a răspuns celor care au criticat creația artistului german Clemens Behr, spunând că nici Picasso n-a fost înțeles la vremea lui, iar azi se bat cu milioanele de euro pentru picturile lui.

Totodată, Chirica a spus că este îngrijorat că oamenii sunt preocupați de opera de artă din centrul Iașiului, dar că “nu s-a creat aceeași stare de spirit că se fură pilonul II de pensii“
Costul lucrării se ridică la 71.400 de lei, suma urmând a fi plătită de la bugetul local, potrivit relatărilor din presa locală.

Șefii primăriei ieșene au spus că lucrarea este o „instalație de artă unică, cu puternice influențe dadaiste“.

Pe rețelele de socializare, ieșenii au ironizat creația amplasată de primărie, unii spunând că inițial au crezut că este vorba despre un acoperiș luat de vânt de pe o clădire din centrul orașului.

SURSA FOTO: Ziarul de Iași

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)