Ambasadorul britanic Paul Brummell la Iași: Protestele arată că democrația este vivace. Lupta anti-corupție trebuie să continue

Ambasadorul Marii Britanii în România Paul Brummell a declarat la Iași că protestele din România arată că democrația este vivace, adăugând că speră ca lupta-anticorupție să continue și să se înregistreze progrese în acest domeniu.

”Faptul că sunt demonstrații este un semn că democrația este vivace în România și cred că este important ca toate punctele de vedere să fie ascultate. Recent am participat la București la un marș pentru comunitatea LGBT. A fost un eveniment liniștit. A mai fost altă demonstrație în aceeași zi și este un semn că este o societate în care se pot exprima diverse puncte de vedere. Este un semn bun”, a afirmat Paul Brummell, într-o conferință de presă susținută luni la Palatul Culturii.

El a mai spus că este important ca lupta anti-corupție să continue, amintind de angajamentele pe care România le-a luat în momentul aderării la Uniunea Europene.

”Este important să amintesc că atunci când România a intrat în Uniunea Europeană, în 2007, a fost stabilit MCV-ul. România s-a angajat atunci să facă progrese în ceea ce privește lupta anti-corupție. În fiecare an care a urmat, raportul MCV a înregistrat un progres, a înregistrat că organizații precum DNA, ANI, DIICOT au făcut pași importanți pentru lupta anti-corupție. S-au făcut schimbări la nivel de legislație. Este un moment important pentru România, s-au făcut foarte multe, dar pași trebuie făcuți și în viitor și sper să fie într-un sens pozitiv”, a precizat ambasadorul Marii Britanii.

Paul Brummell susține că legăturile bilaterale dintre România și Marea Britanie sunt în prezent mai bune decât în urmă cu patru ani, în condițiile în care valoarea schimburilor comerciale a crescut, iar nivelul cooperării în domeniul militar și cel al securității s-a întărit.

Totodată, Paul Brummell a afirmat că a aflat în România că ”imediat” are mai multe sensuri.

”Am înțeles că imediat are foarte multe sensuri aici în România. Poate să însemne că ceva va fi făcut imediat, poate însemna că nu va fi făcut niciodată sau poate însemna undeva între imediat și niciodată”, a explicat ambasadorul britanic.

El a precizat că este optimist în privința evoluției României și că pe timpul mandatului său de ambasador s-a simțit ca acasă.

”În ceea ce privește economia, aveți una din cele mai mari rate de creștere din UE. Sunt optimist, România a fost o țară în care am locuit cu mare plăcere, a fost casa mea timp de patru ani și m-am simțit aici acasă. Românii sunt prietenoși. Iubesc România, este o țară minunată”, a spus Paul Brummell, aflat pe finalul mandatului său de ambasador al Marii Britanii în România.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)