Ce spune o elevă din Iași cu 10.00 la Evaluarea Națională: Când ai ambiție și ești perseverent, atunci reușești. N-am fost tocilară, am învățat constant

Una dintre elevele din Iași, care a obținut media 10.00 la Evaluarea Națională, susține că dacă ai ambiție și ești perseverent atunci reușești, precizând că n-a fost o tocilară, ci a învățat constant.

Maria Greceanu, elevă la Colegiul Național din Iași, care a obținut nota 10.00 la ambele probe ale Evaluării Naționale, a declarat că este fericită de rezultat și că vrea să urmeze profilul matematică-informatică la un liceu de prestigiu din Iași.

“A fost o experiență frumoasă, sunt fericită. Am învățat constant, dar nu mă consider o tocilară. Trebuie să exersezi și să lucrezi ca să fii sigur de rezultat. Când ai ambiție și ești perseverent, atunci reușești”, a spus Maria Greceanu.

Tânăra nu s-a decis dacă va rămâne în continuare la Colegiul Național din Iași, însă a precizat că vrea să urmeze profilul matematică-informatică.

“Probabil că mă voi orienta când voi termina liceul către Informatică”, a spus Maria Greceanu.

Eleva a precizat că nu a participat la olimpiade, adăugând că având în vedere efortul depus, se aștepta la un rezultat bun.

“Îmi place să citesc și să desenez, iar în urmă cu ceva timp am făcut și dans sportiv”, afirmă tânăra.

Întrebată dacă se gândește să plece din România, Maria Greceanu a răspuns: “E complicat, depinde cum vor evolua lucrurile”.

În județul Iași, 32 de elevi au obținut media 10.00 la Evaluarea Națională, iar 14 dintre aceștia provin de la Colegiul Național din municipiu. Iașul figurează pe locul doi pe țară, după Bucuești, în topul mediilor de 10.00, fiind urmat de Dolj și Bacău.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)