Deputatul Dumitru Oprea: Manuale școlare editate de stat, cu greșeli de gâgă

“Cât lansează Liviu Dragnea scenarii cu asasini plătiți să-l ucidă cu privirea la comanda lui George Soros, în România se petrec lucruri de o mare gravitate, acele subiecte care nu își mai găsesc loc în spațiul public din cauza agendei paralele lansate de propaganda PSD-ALDE. Naționalizarea pieței de manuale școlare va începe încă din această toamnă să facă victime printre elevii români. Sunt chiar tinerii aflați pe băncile gimnaziului care au nevoie de o educație la cele mai înalte standarde și de a căror pregătire depinde România de mâine.

1.600.000 de manuale de geografie pentru clasa a VI-a, manuale unice, au fost tipărite de către Editura Didactică și Pedagogică, noul monopol de stat în editarea de manuale, cu greșeli incredibile: Turnu Măgurele apare pe harta țării în locul localității Drobeta-Turnu Severin, Marea Moartă în locul Mării Roșii ș.a.m.d. În apărarea sa, conducerea Ministerului Educației Naționale „își exprimă încrederea că erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente“. Așadar, nimeni de la Ministerul Educației nu știe cu precizie ce alte gogomănii mai ascund manualele dedicate altor discipline, însă apelează la sentimente precum speranța (care nu are nimic în comun cu rigoarea științifică): „să sperăm că nu sunt așa toate!“.

Vina, în mod evident, nu poate să fie plasată profesorilor (sau doar lor) care au întocmit manualul. Doar centrele de copiere preiau un manuscris și îl publică așa cum a fost primit de la autorii de catrene și cimilituri! O editură profesionistă trece un manuscris printr-un proces laborios de redactare și corectură, cu implicarea nemijlocită a autorilor, cărora le sunt cerute nenumărate lămuriri. În concluzie, Ministerul Educației trăiește cu speranța (care moare ultima doar într-o lume normală, nu în România PSD-ALDE!) că greșelile flagrante din manualul de geografie nu se vor regăsi, într-o formă sau alta, în toate manualele tipărite în milioane și milioane de exemplare pentru această toamnă, necum nu își propune retragerea tirajului, retipărirea și sancționarea celor vinovați! Este, în mic, chintesența acestei guvernări de mahala: fuga de orice responsabilitate și idiocrația la putere!“

SURSA: Declarație de presă Dumitru Oprea, deputat PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)