Cum se așează apele înaintea alegerilor din PSD Iași: Maricel Popa favorit la județ, dar miza cea mare e la municipiu

Social-democrații ieșeni s-au reunit în Biroul Permanent Județean, unde au discutat calendarul alegerilor interne. Conferința județeană va avea loc până pe 10 octombrie, iar cei târziu pe 29 septembrie trebuie ales un nou lider la municipiu.

Dacă la filiala județeană, Maricel Popa pare favorit, la organizația municipală, lucrurile sunt neclare. Cinci social-democrați se vor ocupa de scrutinul de la municipiu, printre ei figurând Camelia Gavrilă, Mugurel Laicu și Vasile Cîtea. Nu ei vor fi neapărat și candidații la șefia de la municipiu, ci doar vor superviza alegerile.

În prezent, organizația municipală a PSD este condusă de Paul Boișteanu, consilier local, care însă n-a fost prezent la ședința BPJ. Cum Boișteanu este apropiat de Mihai Chirica, PSD Iași vrea decuplarea filialei municipale de actualul primar al Iașului. Interesant este că Mihai Chirica a fost exclus din PSD încă din februarie, dar totuși primarul Iașului controlează cam 60 la sută din structurile din cartiere. Interesant, sunt oameni în PSD Iași care dau like pe facebook la postările lui Chirica extrem de critice la adresa PSD, apoi vin la partid pentru a cere funcții în deconcentrate.

Cine va fi noul șef la municipala PSD? În filială sunt vânturate două nume: Camelia Gavrilă și Marius Ostaficiuc, însă există rezerve în organizație față de ambele variante.

Tot în BPJ s-a discutat și despre targetul pe care filiala județeană trebuie să-l îndeplinească la referendumul pentru familie: 224.000 de voturi. Asta înseamnă că PSD Iași își propune să scoată la vot cam 30 la sută din alegători. Un prag greu de atins, câtă vreme cam jumătate din electorat este concentrat în municipiul Iași și comunele limitrofe.

Politica

Comentarii

Un comentariu to “Cum se așează apele înaintea alegerilor din PSD Iași: Maricel Popa favorit la județ, dar miza cea mare e la municipiu”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)