Firma ieșeană Intelligent Bee atinge anul ăsta milionul de dolari. Costi Teleman: La început n-aveam nici sediu, ne adunam în cafenea, apoi fiecare lucra de acasă

Firma ieșeană Intelligent Bee a fost fondată în anul 2010, iar în prezent lucrează cu 15 companii răspândite în întreaga lume. Printre acestea se numără Snag (start-up australian din domeniul real-estate), Carnegie Technologies (companie de software) și Cloud Elements (platformă pentru programatori).

“La început nu aveam nici sediu, ne adunam într-o cafenea din Iași. Eram doar câțiva oameni, fiecare lucra de acasă. Tot ce câștigam reinvesteam, nu am făcut niciodată împrumut. Îmi aduc aminte că am pornit afacerea cu câteva laptopuri. Primul client a fost un start-up care funcționa într-un garaj din Los Angeles și care anul trecut a atins încasări de 100 milioane de dolari. I-am ajutat să construiască produsul”, își amintește fondatorul companiei, Costi Teleman.

Inteligent Bee va încheia anul cu o cifră de afaceri de un milion de dolari, iar pentru 2019 creșterea este estimată la 20 la sută.

Din această vară, firma ieşeană a lansat platforma de self-ticketing Eventway prin care organizatorii de evenimente pot vinde bilete electronice, identificabile prin codul QR. Targetul pentru primul an de la lansare a fost de 40.000 de bilete vândute, iar în al doilea an îşi propune să vândă 130.000 de bilete.

“Am vândut bilete la Afterhills. Am vrut să ajutăm festivalul, apoi am zis să generalizăm produsul pentru toată lumea. Investiția a fost de 200.000 de euro”, spune Costi Teleman.

Fondatorul Intelligent Bee a precizat că obiectivul este lansarea de produse proprii și găsirea de angajați care să se muleze pe valorile companiei.

“Peste 10 ani vreau ca 80 la sută din afacere să reprezinte produsele noastre. Vrem să scoatem în permanență produse noi. Ne adunăm în mod constant, colegii își prezintă ideile, iar cele mai bune dintre aceste idei primesc un buget de până la 20.000 de euro pentru a se transforma într-o afacere de succes”, adaugă Costi Teleman.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)