Orban a vorbit la Iași despre șansele moțiunii de cenzură: Nu pot spune ce pun pe masă în negocierile cu aleșii PSD, dar avem soluții

Liderul PNL, Ludovic Orban, afirmă că negocierile cu parlamentari social-democraţi pentru susţinerea moţiunii de cenzură sunt purtate în funcţie de evoluţiile din PSD, precizând că nu poate spune ce pune pe masă la aceste discuţii, însă există soluţii.
Orban a spus, sâmbătă, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că negocierile pentru moţiunea de cenzură se desfăşoară şi în funcţie de toate evoluţiile din PSD, dar că nu poate spune ce le oferă aleşilor social-democraţi.

“Ducem negocierile şi în funcţie de toate evoluţiile din PSD. Acum nu pot spune ce pun pe masă în negocierile cu PSD, dar fiţi convinşi că avem soluţii. Însă este vorba de acţiune şi de votul efectiv. Dacă aleşii PSD nu au curajul să voteze, înseamnă că-s nişte slugi”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal a precizat că succesul moţiunii depinde şi de modul cum se vor poziţiona celelalte grupuri parlamentare, în special UDMR şi ALDE.

“Nădăjduim că de data asta UDMR va ţine cont de voinţa populaţiei maghiare. Aceleaşi aşteptări le avem şi de la ALDE, chiar dacă aşteptările de la domnul Tăriceanu sunt foarte mici. Din păcate, de câţiva ani, Tăriceanu este pe post de Guţă Tătărăscu şi este mai zelos în susţinerea ticăloşiilor inţiate de Dragnea decât mulţi pesedişti. Putem să luăm voturi şi din zona ALDE”, a afirmat Orban.

Şeful PNL consideră că opoziţia poate specula nemulţumirea existentă în PSD, însă problema este câţi parlamentari de la PSD vor avea curajul să voteze moţiunea.

“Există o masă critică şi o nemulţumire profundă la nivelul parlamentarilor din PSD care înţeleg că Dragnea duce în cap PSD-ul. Din păcate, frica, laşitatea, lipsa de responsabilitate îi împiedică pe mulţi să acţioneze în conformitate cu ceea ce gândesc”, a adăugat Orban.

Liderul PNL a mai spus că “orice alt guvern este mai bun decât nenorocirea asta de guvern”.

Întrebat când va fi depusă moţiunea de cenzură, Orban a afirmat că în mod sigur moţiunea va fi depusă în această sesiune parlamentară.

“Nu vă pot da exact cu precizie ziua, după cum bine ştiţi unii bat toba moţiunii încă de la 1 septembrie. Dacă ne luam după ei, am fi depus moţiunea fără nicio şansă şi azi nu mai aveam niciun instrument de presiune asupra majorităţii guvernamentale. Suntem în negocieri asidue. Toată lumea trebuie să ştie că pentru reuşita moţiunii este necesar ca în plus să o voteze 67 de parlamentari. Încă nu am ajuns la acest număr, purtăm negocieri. Cu certitudine vom depune moţiunea în actuala sesiune parlamentară, cel mai probabil vom stabili cum merg negocierile după data de 1 decembrie”, a declarat Ludovic Orban.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)