Dumitru Oprea: Revistele de cultură au nevoie de finanțare, pe lângă simpozioane şi colocvii

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale să explice ce măsuri au fost luate pentru susţinerea revistelor de cultură din România, în lipsa unei legislaţii care să reglementeze mecenatul, şi care, de multe ori, mai apar doar datorită entuziasmului unor editori şi autori.

„În Programul de guvernare PSD-ALDE este menționat faptul că un punct central în activitatea Ministerului Culturii îl va constitui pregătirea Centenarului Marii Uniri. Printre măsuri se numără şi sprijinirea revistelor care au contribuit la acest act istoric şi împlinirea idealului unității naționale. De asemenea, este propus un proiect cultural de cercetare și punere în valoare, prin ediții anastatice și critice, colocvii și simpozioane locale și naționale, a publicațiilor culturale care au pregătit Marea Unire“, a declarat parlamentarul ieşean.

Deputatul PNL Dumitru Oprea solicită informaţii privind posibilităţile de accesare a programelor multianuale de finanţare pentru revistele de cultură din România. De asemenea, este important să fie prezentată situaţia din acest an a colocviilor şi simpozioanelor demarate de publicaţiile culturale, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional, respectiv a bugetului alocat de Ministerul Culturii acestor manifestări.

SURSA: Comunicat Dumitru Oprea, deputat PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)