Mai avem vreo scuză să nu facem autostrada Iași-Târgu Mureș? Comisia Europeană suplimentează fondurile pentru proiectele mari de infrastructură

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat modificarea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), prin care vor fi alocate mai multe fonduri europene pentru proiecte de importanță majoră pentru România, precum Magistrala 6 de metrou sau Autostrada Iași-Târgu Mureș.

Concret, prin această decizie, rata de cofinanțare europeană crește de la 75% la 85% pentru proiectele privind dezvoltarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T), a celei de metrou, precum și a celor de transport multimodal, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

La semnarea deciziei de modificarea a Programului Operațional de Infrastructură Mare, comisarul pentru politică regională Corina Crețu a declarat: „România are nevoie de infrastructură de transport modernă, care să-i susțină creșterea economică. Modificările pe care le-am aprobat în cadrul POIM au rolul de a impulsiona dezvoltarea unor rețele de transport rutier și feroviar de care România are atât de multă nevoie! Sper ca în perioada următoare să primim din țară noi propuneri de proiecte în special în domeniul infrastructurii de transport”.

Decizia Comisiei Europene privind modificarea Programului Operațional Infrastructură Mare vine ca urmare a unei cereri transmise în acest sens de România în luna octombrie 2018.

În perioada 2014-2020, România are alocate peste 22 de miliarde de euro prin politica de coeziune a Uniunii Europene, din care 9,2 miliarde sunt destinate Programului Operațional Infrastructură Mare.

a

Administratie

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)