Chirica, în corzi: Mai mulți angajați ai Primăriei Iași au fost audiați de inspectorii OLAF

Mai mulţi angajaţi din Primăria Iaşi au fost audiaţi de inspectorii OLAF, la sfârşitul anului trecut, în legătură cu derularea unor proiecte, primarul Mihai Chirica recunoscând că a purtat şi el discuţii cu inspectorii anti-fraudă.
Descinderea inspectorilor OLAF la Iaşi a avut loc în a doua parte a lunii decembrie, fiind interogaţi mai mulţi angajaţi ai Primăriei care au fost implicaţi în gestionarea proiectelor realizate din fonduri europene, scrie Ziarul de Iaşi.

Potrivit unor surse, ancheta ar viza modul cum au fost înlocuite unele linii de tramvai în municipiu şi că inspectorii OLAF ar fi solicitat documente. Aceleaşi surse au precizat că ar fi fost interogaţi cel puţin opt angajaţi ai Primăriei.

Pe de altă parte, unele dintre proiectele europene derulate de Primăria Iaşi în perioada 2010-2015 se află în atenţia DNA, cercetările procurorilor anti-corupţie fiind încă în desfăşurare.

Primarul Mihai Chirica a declarat iniţial Ziarului de Iași că a vorbit şi el cu inspectorii OLAF, însă a precizat că discuţia a fost o formalitate.

Contactat de jurnalvirtual.ro, primarul Mihai Chirica nu a dorit să ofere explicaţii suplimentare pe această temă: ”Chiar nu am ce să comentez eu. Cineva vrea să dezmorţească nişte subiecte, eu mă ocup de altceva”.

Marius Bodea: Descinderea OLAF nu mai miră pe nimeni. Chirica are propriul Tel Drum

Liderul filialei ieşene a PNL, deputatul Marius Bodea, susţine că descinderea OLAF la Iaşi nu mai miră pe nimeni, întrucât edilul Mihai Chirica are propriul Tel Drum, abonat de peste 15-20 ani la toate lucrările de infrastructură din oraş.

Marius Bodea a declarat că nu există nicio diferenţă între cazul Chirica de la Iaşi şi cazul Dragnea-Tel Drum.

“Nu este nicio diferenţă de speţă şi nici măcar de personaje. Sunt doi social-democraţi, funcţionari toată viaţa la stat, cu peste 20 de ani de administraţie fiecare şi cu acces la resursele financiare ale oraşelor lor. La Iaşi, dincolo de propaganda mediatică masivă şi de falsa strălucire, conducerea primăriei este captivă unui sistem mafiotizat ce stă înşurubat în primărie de peste 20 de ani. Dincolo de petardele de imagine naţională, vedem zi de zi hoţia, ipocrizia, stagnarea şi sfidarea. Este suficient să ne uităm în jur, fără să avem informaţii că a descins OLAF sau DNA, şi să vedem câte şanse ratate sunt la Iaşi şi ce lipsa uriaşă de investiţii locale avem”, a precizat liderul filialei municipale Iaşi a PNL, Marius Bodea.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)