Un sfert din turiștii Hotelului Pleiada din Iași sunt străini. În 2018, aici s-au cazat peste 10.000 de oameni, cei mai mulți veniți în Iași pentru afaceri

Pleiada Boutique Hotel din Iași numără 60 de camere și patru apartamente, iar anul trecut a primit peste 10.000 de turiști, dintre care un sfert au fost cetățeni străini. Unitatea dispune de 14 camere de patru stele (acestea vor intra în renovare în 2019), iar restul sunt de cinci stele. Potrivit conducerii hotelului, cea mai aglomerată lună a fost septembrie.

Unitatea are cinci săli pentru evenimente, între care Atlas Hall cu suprafața de 420 de metri pătrați, dar și o Cramă Burgheză de 48 de locuri.

Din vara trecută, bucătarul hotelului este chef Adrian Lucian Sipoteanu, cu peste 17 ani experiență în domeniul culinar, el obținând medalii de aur și premii la diferite competiții internaționale.

Hotelul este dotat și cu centru SPA, care se întinde pe o suprafață de 450 mp. Clienții au la dispoziție piscină, bazin de jacuzzi, salină cu sare de Himalaya, saună uscată, saună umedă, duș emoțional, duș scoțian, fântână de gheață, remodelare corporală, estetică și facială și ritualuri Talgo.

Veniturile generate de serviciile oferite de centrul SPA reprezintă 20% din totalul încasărilor Hotelului Pleiada.

Dacă anul trecut, Pleiada a primit peste 10.000 de turiști, pentru 2019 administratorii unității estimează o creștere cu 15-20 la sută a fluxului de turiști.

Cei mai mulți turiști sunt din România, însă circa 25 la sută provin din afara țării, cei mai mulți venind din țări precum Israel, Germania, Italia și Republica Moldova. Din țară, cei mai mulți turiști provin din București, Cluj, Timișoara și Oradea.

În ceea ce privește scopul vizitei, cei mai mulți dintre clienții care se cazează în Hotel Boutique Pleiada, adică 80%, vin în Iași cu afaceri, doar 20% aflându-se în vacanță.

Conducerea hotelului susține că în acest an se va concentra pe atragerea turiștilor ce vin la Iași în vacanță.

”Suntem în plină campanie de încheiere a parteneriatelor cu Opera Română din Iași, Ateneul Iași, Filarmonica Moldova și Complexul Muzeal Moldova, cu cramele din jurul orașului în ideea de a organiza tururi cât mai  diversificate și mai atractive pentru oaspeți. Oferim deja clienților cazați în hotel posibilitatea de a-i conduce într-un tur organizat al Teatrului Național Vasile Alecsandri sau de a le oferi bilete la un spectacol al Operei Naționale Române din Iași”, afirmă cei din conducerea unității hoteliere.

Care sunt atuurile Hotelului Pleiada?

Serviciile de calitate, centrul SPA, amplasamentul într-o zonă liniștită și tipologia aleasă – cea de Boutique. Hotelul a investit anul trecut în renovare, fiind modernizate sălile de evenimente și conferințe, iar anul 2019 este rezervat modernizării camerelor de 4 stele. Cele trei săli de conferință din cadrul hotelului – Atlas, Atlas Private și Tass – asigură o pondere de 20% din business-ul Pleiada”


Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)