Un ieșean către președintele Klaus Iohannis: Fiți un pic mai puternic cu ăștia de la putere

Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat miercuri seară la Iași de câteva zeci de persoane, care l-au aplaudat și i-au scandat numele, unul dintre ieșeni cerându-i șefului statului să fie “un pic mai puternic cu ăștia de la putere“.

Klaus Iohannis a ajuns în cursul serii la Biserica Trei Ierarhi, unde a depus o coroană de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

La poarta lăcașului de cult, șeful statului a fost așteptat de zeci de oameni, care l-au aplaudat și i-au scandat numele.

După ce a coborât din mașină, Klaus Iohannis s-a dus să dea mâna cu oamenii, unul dintre aceștia spunându-i: “Vă rog să fiți un pic mai puternic cu ăștia de la putere“.

La ieșirea din biserică, oamenii i-au scandat din nou numele, iar o femeie a strigat, în timp ce șeful statului urca în mașină: “Vrem autostrăzi, nu borfași pe străzi“.

Klaus Iohannis a participat la evenimentul organizat la Palatul Culturii cu prilejul declarării Municipiului Iaşi „Capitală Istorică a României”.

Șeful statului a spus în discursul său că Iaşul nu merită să ajungă un oraş “al investiţiilor mereu promise şi amânate”.

“Nici Iaşul, cu moştenirea sa istorică, nu merită să ajungă un oraş al investiţiilor mereu promise şi amânate, mai ales că vorbim despre proiecte vitale, precum autostrada ori spitalul regional. Unirea din urmă cu 160 de ani ne obligă să facem totul pentru a reda speranţa românilor într-un viitor în care ţara să fie bine guvernată, iar cetăţenii respectaţi”, a spus Iohannis.

La ceremonie au asistat liderul PNL, Ludovic Orban, alături de alţi reprezentanţi ai partidului, liderul Pro România, Victor Ponta, liderul partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Andrei Năstase, fostul premier al Moldovei Iurie Leancă. Interesant, în sală a fost prezent și procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Primarul Mihai Chirica s-a arătat extrem de prietenos cu președintele Klaus Iohannis pe toată durata evenimentului.

PSD Iași a boicotat întrunirea de la Palatul Culturii, pe motiv că reprezentanții partidului din Consiliul Județean nu au primit invitații la eveniment.

SURSA FOTO: Eugen Benea

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)