După negocierile eșuate cu PNL, Chirica se reorientează spre Pro România?

Săptămâna trecută, în zilele de 16 și 17 ianuarie, Victor Ponta (Pro România) și Corina Crețu, recent intrată în partid, s-au întâlnit la Cluj cu nemulțumiții din PSD, anunță site-ul ziaristii.com

Printre cei prezenţi s-au aflat: Mihai Tudose (care a anunţat ieri că a părăsit PSD pentru Pro România), Marcel Ciolacu (fost vicepremier în mandatul de premier al lui Tudose, intrat atunci în conflict cu Dragnea), Sorin Grindeanu (fost premier înainte de Tudose), Paul Stănescu, baronul PSD de Olt, Mihai Chirica, actual primar al Iaşului, exclus de Dragnea din PSD.

Prezența lui Chirica la întâlnirea de taină de la Cluj n-ar fi o surpriză, câtă vreme primarul de Iași a fost prezent toamna trecută la o reuniune regională a celor de la Pro România, desfășurată chiar la Iași.

După ce a bătut intens la porțile PNL, iar ultimele informații arată că a fost refuzat de liberali, Chirica își caută se pare un nou vehicul politic, în perspectiva alegerilor locale din 2020. Problema cea mare pentru Chirica este că Pro România nu-i oferă garanția câștigării unui nou mandat la primărie, câtă vreme la nivel național formațiunea lui Ponta are în sondaje între 8 și 10 la sută.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)