Guvernul PSD nu dă bani pentru autostrada Iași-Târgu Mureș. Bodea: Declarație de război la adresa Moldovei. Dobrincu (MDM): Dușmanul Moldovei are o față, Dragnea

Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, susţine că în proiectul de buget pe anul 2019 nu sunt incluse sumele necesare pentru finalizarea documentaţiilor pentru Autostrada Iaşi-Târgu Mureş. El a precizat că gestul PSD echivalează cu o ”declaraţie de război” împotriva Moldovei.

”Neincluderea sumelor de bani în bugetul pe anul 2019 pentru finalizarea documentaţiilor pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş, deşi există o lege care prevede explicit acest lucru, echivalează cu o declaraţie de război a PSD-ului împotriva celor 4,5 milioane de locuitori din Moldova. Dacă amendamentele pe care le voi înainta vor fi respinse, cred că trebuie să recurgem la cele mai radicale gesturi, pentru că ne-a ajuns cuţitul la os”, susţine deputatul Marius Bodea.

El afirmă că oamenii din Moldova care plătesc taxe şi impozite, precum şi întreprinzătorii din regiune ”trebuie să ia în calcul soluţia ultimă, adică greva fiscală”.

”Este o măsură ultra-radicală, însă actuala formă de buget pur şi simplu ignoră aşteptările noastre. Cu acest buget, Moldova este scoasă de pe harta investiţiilor, fiind complet abandonată. În această situaţie, de ce să plătim miliarde de euro anual taxe, iar în schimb să primim din partea lui Dragnea, Vâlcov şi Dăncilă sfidare şi dispreţ? Ştiu că o astfel de abordare este radicală, însă nu putem continua la nesfârşit aşa. Sper ca în al 12-lea ceas parlamentarii PSD-ALDE din Iaşi să se trezească”, a mai spus Marius Bodea.

Petru Movilă (liderul filialei județene PMP Iași): Inadmisibil. Desi a fost aprobata o lege de catre Parlament prin care se obliga statul roman sa construiasca Autostrada Iasi – Tg. Mures, PSD+ALDE au alocat 0 lei pentru revizuirea studiilor de fezabilitate. Conform propunerii de buget pentru anul 2019, studiile vor fi refacute dupa 2022, soseaua de centura a Municipiului Iasi a primit 200.000 lei, iar pentru modernizarea drumurilor judetene, Iasul a primit printre cei mai putini bani din tara, aprox 6 milioane lei, cu 2,7 milioane lei mai putin decat Teleormanul. Este revoltatoare atitudinea PSD fata de noi, iesenii. Dar si mai revoltatoare mi se pare atitudinea parlamentarilor si presedintelui PSD de Iasi care nici macar nu au batut la usa celor de la Bucuresti sa ceara bani. Ne mint cu zambetul pe buze, fara sa le pese de ce se intampla cu noi.

Dorin Dobrincu (Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei): Dușmanul Moldovei are o față: Dragnea (guvernul de la București). Deși există lege pentru construirea autostrăzii A8, Ungheni-Iași-Târgu Mureș, guvernanții nu au alocat niciun ban pentru realizarea ei. Ăștia se joacă cu focul. Le promitem că în 2019 nu-i vom slăbi. Dacă nu fac autostrăzi, să nu mai calce pe-aici. Nici Dragnea, nici acoliții săi din Moldova. Suntem sătui de ienicieri, de mancurți.

Administratie, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)