Asociația ”Împreună pentru A8” aruncă în luptă o ieșeancă pentru europarlamentare. Întrebarea e dacă se vor strânge 100.000 de semnături

Un membru fondator al Asociaţiei ”Împreună pentru A8”, care militează pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, va candida ca independent la alegerile europarlamentare.

Cătălin Urtoi, vicepreşedintele Asociaţiei ”Împreună pentru A8” a anunţat că Gregoriana Tudoran, unul dintre fondatorii asociaţiei, va intra în cursa pentru alegerile europene din luna mai, el precizând că ”subiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş trebuie ţinut treaz în atenţia opiniei publice”.

Potrivit lui Urtoi, marea problemă va fi strângerea celor 100.000 de semnături necesarepentru înscrierea în competiţie, având în vedere timpul scurt pentru finalizarea acestei operaţiuni.

”Nu e simplu, e foarte greu să strângem un număr atât de mare se semnături. Ştim ce ne aşteaptă, dar suntem pregătiţi. Ne vom axa pe online, nu avem structuri în teritoriu. Din 2007 suntem în Uniunea Europeană şi votăm liste, iar România nu reuşeşte să atragă fonduri europene pentru infrastructură. Avem cel mai restrictiv sistem electoral din Europa creat de partidele aflate la putere”, a declarat Cătălin Urtoi.

Gregoriana Tudoran, originară din Iaşi, este licenţiată în economie, ea lucrând la Bruxelles ca şi consultant servicii financiare.

Surprinde însă faptul că ieșeanca Tudoran este sprijinită de numai una dintre asociațiile civice care luptă pentru autostradă. Asociația Moldova vrea Autostradă nu și-a exprimat deocamdată punctul de vedere pe tema acestei candidaturi.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)