OUG-urile lui Toader stârnesc revolta magistraților. Procurorii ieșeni își suspendă activitatea săptămâna viitoare

Acțiuni de protest fără precedent ale magistraților din întreaga țară. Clujul și Constanța au dat tonul, iar vineri seară 200 de procurori și judecători de la București s-au adunat pe treptele Palatului de Justiție pentru a protesta împotriva ordonanțelor lui Tudorel Toader. Și la Iași vor fi protese, începând de luni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi cei ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au decis suspendarea activităţii săptămâna viitoare, urmând ca luni să fie organizat și un protest în faţa instituţiei.

Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a hotărât, vineri, să se solidarizeze cu acţiunile de protest declanşate în ţară de colegii lor magistraţi.

“S-a hotărât cu majoritate de voturi susţinerea unui protest pe data de 25.02.2019 în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, precum şi suspendarea activităţii pe timp de cinci zile, începând cu data de 25.02.2019, cu asigurarea urgenţelor şi serviciilor esenţiale, pentru buna desfăşurare a activităţii unităţii de parchet”, anunţă procurorii ieşeni.

Un protest similar va fi iniţiat şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Aceştia vor purta banderole albe la braţ şi vor organiza o acţiune de protest în faţa instituţiei.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)