Întrebarea unui student de la Drept către Toader: “Susține ce spune seara la anumite televiziuni sau ce scrie în curs? Nu ne-am lămurit”

40 de procurori au protestat luni la Iași împotriva OUG7, lor alăturându-se și câțiva studenți de la Facultatea de Drept.

Procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași și de la Pachetului de pe lângă Tribunal au protestat luni, timp de jumătate de oră în fața instituției, ei arătându-și nemulțumirea față de prevederile OUG7.

“Suntem conștienți că sunt multe lucruri perfectibile, care trebuie schimbate. Și noi ne-am confruntat cu imperfecțiunile legislative, cu deficitele de resurse și cu erori făcute de sistemul legislativ. Dăm dovadă de bună-credință și așteptăm același lucru din partea procesului legislativ. Nu se poate să golești de conținut și de formă o autoritate a statului și apoi să pretinzi ca toate lucrurile să funcționeze perfect. Suntem aici pentru a apăra drepturile cetățenilor și a ne respecta jurământul așa cum l-am depus”, a declarat Monica Palaghia, procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Celor 40 de procurori ieșeni li s-au alăturat și mai mulți studenți de la Facultatea de Drept.

“Cunoaștem foarte bine ceea ce face domnul rector suspendat Tudorel Toader. Nu suntem de acord cu el. Nu a reușit în cadrul cursurilor de drept penal să ne lămurească ce anume susține. Adică susține ceea ce spune seara la anumite televiziuni, ce scrie în suportul de curs, ce scrie în cod sau ce citim în doctrină. Ne opunem măsurilor pe care le propune”, a spus unul dintre studenții prezenți la protest.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi și cei ai Parchetului de pe lângă Tribunal au decis suspendarea activității în această săptămână.

Diverse

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)