Anunțul lui Rareș Bogdan la întâlnirea cu românii din Italia: “Voi deschide birou europarlamentar la Iași“

Rareș Bogdan își va face birou europarlamentar la Iași. Anunțul l-a făcut vineri seară în Italia, într-o întâlnire cu românii din Padova.

“Voi deschide în România două birouri de europarlamentar, unul la Sibiu, iar celălalt la Iași, pentru că în Moldova avem nevoie de fonduri europene. Nu la București, pentru că acolo am la dispoziție sediul din Modrogan. Pe lângă cele două birouri din România, voi mai deschide două birouri, în afara țării, unul în Italia și celălalt în Spania“, a precizat Rareș Bogdan, care deschide lista PNL la alegerile europarlamentare.

Anunțul său vine pe fondul unei frustrări a ieșenilor, în condițiile în care nici un reprezentant al partidelor politice din Iași nu ocupă un loc eligibil pe liste.

Întâlnirea cu românii din Padova a durat trei ore, iar Rareș Bogdan a mai făcut o dezvăluire interesantă.

“Poate că n-aș fi candidat dacă primeam cinci emisiuni pe săptămână la Realitatea, iar Oreste avea permisiunea să revină în platou. În aceste condiții, posibil să fi fost mai util opoziției din postura de moderator decât din cea de candidat“, a mai spus fostul jurnalist.

El a afirmat că după alegerile din 26 mai este obligatoriu ca PNL, USR-PLUS și PMP să facă o alianță pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor.

Întrebat despre posibilul referendum pe Justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis, Rareș Bogdan a recunoscut că există riscul să nu fie atins pragul de 30 la sută, în condițiile în care foarte probabil va exista boicot din partea PSD și ALDE.

Românii din zona Padova s-au plâns că nu vor fi suficiente secții de votare în diaspora la europenele din luna mai și că s-ar putea repeta situația de la alegerile prezidențiale din 2014.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)