Senatorul USR Dan Lungu lansează programul “Adoptă o bibliotecă!”

La doi ani de la lansarea proiectului Până hăt de carte!, senatorul USR Dan Lungu lansează programul complementar Adoptă o bibliotecă! menit să ajute bibliotecile din satele județului Iași, nu doar cu donații de cărți. Campania Până hăt de carte! a fost lansată pe 23 martie 2017 și, timp de doi ani, donațiile de carte primite au însumat peste 10.000 de volume, din care peste jumătate au ajuns deja în 17 biblioteci rurale din județul Iași.

De această dată, în cadrului programului complementar numit generic Adoptă o bibliotecă!, apelul este adresat atât persoanelor fizice, cât și firmelor dispuse să se implice. Oricine poate adopta o bibliotecă rurală, făcând donații recurente de cărți, mobilier, jocuri educative, birotică și papetărie.

Cei dornici să adopte o bibliotecă vor lua legătura cu echipa cabinetului parlamentar al Senatorului USR Dan Lungu, prin care se va face comunicarea cu bibliotecile ce au acceptat să fie parte și din acest program. Ulterior, adoptatorii și bibliotecarii vor ține legătura pentru derularea donațiilor.

Primele biblioteci rurale care pot fi adoptate: Biblioteca Publică Cotnari, Biblioteca Comunală Erbiceni, Biblioteca Publică Bârnova, Biblioteca Comunală Românești, Biblioteca „Mihai Eminescu” Ciortești.

„Am inițiat acest nou program, complementar celui de donații de carte, pentru că am identificat nevoi mai multe și mai diverse ale bibliotecilor din mediul rural. După ce, timp de doi ani, le-am vizitat și am strâns impresii și idei de pe teren, am observat că putem face mai mult. Apoi, nu de puține ori am auzit despre firme care-și reînnoiesc mobilierul, iar cel folosit nu ar arăta deloc rău în sălile bibliotecilor pe care le propunem spre a fi adoptate. În plus, am realizat că nu există ludoteci în cadrul bibliotecilor publice, cum mici excepții, așa că ne-am gândit că donațiile ar putea cuprinde de asemenea jucării și jocuri de dezvoltare a inteligenței, precum și articole de papetărie și birotică“, a precizat senatorul Dan Lungu.

Cultura, Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)