Compania ieșeană RomSoft continuă extinderea. Face angajări pentru două noi proiecte, unul vizând detectatea falsurilor în industria medicamentelor

Firma ieșeană de IT RomSoft lucrează de câteva luni la un proiect european (Weld Galaxy), dar pregătește un altul, Pharma Ledger, prin care vor putea fi detectate cu mare ușurință falsurile medicamentelor.

Co-fondatorul companiei RomSoft Dorin Cristea spune că în ambele proiecte este utilizată tehnologia blockchain, firma ieșeană fiind în căutare de specialiști.

“Weld Galaxy este un proiect derulat pe Horizon 2020, fiind accesat direct la Bruxelles. L-am început de câteva luni și va dura trei ani și jumătate. Este vorba despre o platformă de colaborare între ofertanți din zona industrială și clienți. Platforma este bazată pe blockchain. Această tehnologie este utilizată la criptomonede, dar noi o vom folosi pentru aplicații din zona uzuală. Pe acest proiect suntem într-un consorțiu alături de mai multe corporații“, spune Dorin Cristea.

Co-fondatorul firmei ieșene de IT susține că “avantajul acestei tehnologii este transparența datelor vehiculate și controlul total al tuturor membrilor acestei platforme“.

“Pregătim un alt proiect, tot pe platforma Horizon 2020, proiect numit Pharma Ledger. La acest proiect participă șase din cei mai mari producători de medicamente din lume. Scopul este să realizăm o aplicație bazată tot pe blockchain. Proiectul va face trasabilitatea distribuției de medicamente la nivel mondial. În felul acesta se vor putea detecta foarte ușor falsurile medicamentelor create în Asia. Pentru noile proiecte, RomSoft caută să angajeze oameni. Vor găsi la noi un mediu de dezvoltare pentru aceste tehnologii“, a spus antreprenorul Dorin Cristea.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)