De ce a amuțit disidentul Chirica taman când Dragnea a venit la Iași

La începutul anului 2017, primarul Mihai Chirica se făcea remarcat în toată țara pe tema OUG13, când tuna și fulgera împotriva lui Dragnea. Ba mai mult, îndemna lumea să iasă în stradă, dând de înțeles că atât timp cât el va ocupa postul de primar va lupta pe viață și pe moarte cu Liviu Dragnea.
La începutul anului trecut, Chirica a fost exclus din PSD și părea că vom asista la un conflict deschis între Chirica și PSD, inclusiv la Iași, până în 2020. Nu doar că nu s-a întâmplat asta, ci există toate semnele că este posibilă oricând o împăcare între cele două părți. Dacă nu cumva împăcarea a avut deja loc. Cu alte cuvinte, nu este exclus să-l vedem pe Chirica susținut de PSD pentru încă un mandat la primăria Iași.

Dacă e război pe bune, cum se explică poziționarea PSD din Consiliul Local? PSD are singur majoritate în CL, dar consilierii partidului sunt trup și suflet alături de primarul Chirica. Nici argumentul PSD Iași că lista de la CL a fost făcută de Chirica nu stă în picioare, câtă vreme mandatele sunt la dispoziția partidului. Cu alte cuvinte, PSD decide cum se poziționează consilierii săi în raport cu Chirica. Cât îl privește pe Marius Ostaficiuc (șeful PSD pe municipiu), au existat ceva critici la adresa lui Chirica, dar nu foarte convingătoare.

Sâmbătă, Liviu Dragnea a venit la Iași și era de urmărit ce face Mihai Chirica și dacă va avea vreo reacție. Edilul Iașului a tăcut mâlc, deși avea ocazia să iasă la rampă. Disidentul Chirica nu putea rata o asemenea ocazie, mai ales că s-a și văzut câtă vâlvă au făcut protestele anti-Dragnea de sâmbătă în media națională. Mai mult, viceprimarul Gabriel Harabagiu a fost în sală la Conferința Județeană a PSD Iași, semn că legăturile Chirica-PSD sunt încă trainice.

Mihai Chirica n-are partid pentru alegerile de anul viitor, în timp ce PSD n-are un candidat valabil la primărie. Plus că filiala are mari probleme pe municipiu. Atunci ce rost mai are un război? Ambelor părți le convine de minune împăcarea.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)