Varianta cea mai bună pentru PSD: Candidat comun cu ALDE și Pro Româna la prezidențiale. În orice altă formulă, candidatul PSD nu intră în turul doi

CEX-ul PSD decide la această oră strategia partidului pentru alegerile prezidențiale. Au rămas mai puțin de patru luni până la acest scrutin, însă PSD n-a decis numele celui care va reprezenta partidul în cea mai importantă bătălie politică din România. E deja târziu, iar partidul stă prost în sondaje și nu mai are timp să recupereze.

Varianta logică ar fi candidat comun PSD-ALDE-Pro România. Probabil că e singura formulă acceptată și de Gabriela Firea, cea care stă în cele mai bine în sondaje dintre candidații vânturați prin presă. Firea va refuza probabil candidatura dacă va avea doar sprijinul PSD.

PSD, ALDE și Pro România au luat împreună la europene 34 la sută. Dacă se merge separat la toamnă, atunci șansa accederii în turul doi este minimă, pentru că nici unul dintre candidați nu reușește să ia mai mult de 17-18 la sută. Pentru PSD, variantele cele mai proaste sunt Dăncilă sau Teodorovici. Nici unul dintre cei doi nu are vreo șansă să intre în finală. Întrebarea e dacă Tăriceanu acceptă pasul în spate, câtă vreme e cam ultimul său tren către Cotroceni. De asemenea, e de urmărit dacă Dăncilă (dar și baronii PSD) o acceptă pe Firea.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)