Semnal de la Iași: Lui Ponta i se cere să candideze la prezidențiale

Pro România va avea candidat propriu la prezidenţiale, iar filialele din Moldova ale formaţiunii i-au propus lui Victor Ponta să intre în cursă, susţine prim-vicepreşedintele organizaţiei Iaşi a partidului, Bogdan Abălaşi.

“Vom avea candidat propriu. Asta e soluţia pentru un partid care a luat un scor bun la europene şi vrea să se consolideze. Va fi un candidat care să certifice evoluţia partidului“, a declarat Abălaşi.

El a adăugat că la sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Iaşi o reuniune a şefilor filialelor Pro România din Moldova şi că organizaţiile din Iaşi, Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău şi Vaslui i-au cerut lui Victor Ponta să intre în bătălia pentru prezidenţiale.

“În urma întâlnirii regionale, i-am lansat invitaţia lui Victor Ponta să candideze el la prezidenţiale. Dacă cei de pe stânga nu pot scoate un candidat puternic, noi îl avem. Ponta trebuie să analizeze, dar noi considerăm că el este singurul care poate uni stânga“, a mai spus prim-vicepreşedintele Pro România Iaşi, Bogdan Abălaşi.

Surse din cadrul Pro România Iaşi afirmă că va fi greu să se ajungă la varianta ca partidul să-l susţină pe Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru prezidenţiale.

“Un partid de şapte la sută, cum suntem noi, nu poate merge pe mâna altui partid de patru la sută. Nu are logică. Poate că ALDE va susţine candidatul nostru, asta e altceva“, au precizat aceleaşi surse.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)