Cum îi va convinge deputata Cosette Chichirău pe alegătorii ieșeni că Dan Barna e bun la Cotroceni, dar nu e potrivit la șefia partidului

Dan Barna a venit la Iași în campania pentru prezidențiale, chiar în filiala condusă de Cosette Chichirău, care îi vrea locul la șefia partidului. Peste câteva zile au loc alegeri la USR, iar cei doi sunt contracandidați la funcția de președinte USR.

E o premieră în politica autohtonă ca un lider să intre în campania pentru prezidențiale, dar în același timp să fie angajat și în bătălia internă din propriul partid.

Azi la conferința de presă de la Iași, Barna și Chichirău au apărut alături. Mesajul pe care amândoi au dorit să-l transmită a fost unul de unitate, dar în realtate, declarațiile șefei USR Iași au stârnit ceva zâmbete pe chipul lui Barna.

Întrebat cum comentează atacurile colegei de partid la adresa sa, Dan Barna a spus că USR este un partid tânăr, în care libertatea de expresie e prețuită și apreciată.

“Privesc toate aceste poziționări ale colegei mele ca strategii electorale. Vom vedea când vom avea votul final ce vor decide membrii partidului, pentru că indiferent de campaniile prin care am trecut, în momentul în care avem o decizie și un vot, partidul se aliniază în spatele poziției asumate de noi împreună ca grup. La jumătatea lunii septembrie vom alege și Biroul Național, după care vom avea două luni când USR și PLUS vor fi un bloc solid și compact în campania pentru prezidențiale“, a explicat Dan Barna.

În schimb, Cosette Chichirău și-a reluat ofensiva, chiar de față cu Barna, precizând că la USR nu există liderul suprem care să ocupe toate funcțiile.

“Suntem un partid democratic, asta înseamnă că nu avem un lider suprem care trebuie să aibă toate funcțiile, adică și președinte de partid și candidat la președinția României și mai eu știu ce alte funcții mai apar. Este legitim ca cineva să vrea să candideze, să-și asume conducerea partidului în timp ce avem această campanie prezidențială. În calitate de președinte USR aș face o campanie genială pentru Dan. Aș pregăti în același timp și candidații la locale, pentru că în această toamnă nu putem uita de alegerile locale, mai ales că USR nu a participat niciodată în alegerile de acest tip“, a spus Cosette Chichirău.

Șefa USR Iași a negat că ar exista vreun conflict între ea și Dan Barna, dar a recunoscut că e normal să avem critici unii pentru alții, pentru că asta duce la progres.

Întrebată cum le va explica alegătorilor ieșeni că Dan Barna este bun la Cotroceni, dar nu și la șefia USR, Cosette Chichirău a răspuns:

“Numai în România cineva poate să creadă că un singur om e bun pentru toate, că sunt două poziții identice. Totuși, președinția României și președinția USR sunt două funcții care fac lucruri diferite. Cineva poate fi excelent pentru președinția României, iar altcineva poate fi excelent la președinția partidului“, a explicat Chichirău.

Dan Barna și Cosette Chichirău au părut mai degrabă stânjeniți la conferința de presă. La final, Barna a ieșit rapid din sediu, el plecând cu un taxi către aeroport pentru nu pierde avionul spre București.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)