Silk District, un cartier modern care va îmbunătăți calitatea vieții ieșenilor

Silk District este primul proiect mixed-use din Iaşi, un cartier cu birouri şi clădiri de locuit care va oferi rezidenţilor toate serviciile uzuale în acelaşi perimetru. „Silk District este un proiect unic, acest model de dezvoltare urbană oferind soluţii pentru provocările zilnice ale societăţii şi oraşelor moderne.

Pe o suprafaţă de 10 hectare se va dezvolta un cartier nou care va oferi ieşenilor toate funcţiunile de care au nevoie zilnic: locuinţe, birouri, supermarket, magazine, restaurante, spaţii verzi vaste, un cartier pentru pietoni unde nu vor circula maşini, săli de fitness, grădiniţă. Clădirile de birouri vor fi conectate prin alei pietonale cu zonele rezidenţial, comercial, servicii, timp liber și asigurându-se accesul facil la restaurante, terase, curte interioară verde, magazine“, a declarat Maggie Kitshoff, director Executiv Rezidenţial&Office Prime Kapital. Aceasta a mai adăugat că dezvoltatorii au în plan şi o clinică medicală, spaţii pentru târguri, expoziţii, spectacole.

Ansamblu imobiliar axat pe oameni şi soluţii pentru problemele de zi cu zi

„Nu ne-am gândit doar la activităţile şi evenimentele zilnice, ci şi la cele periodice, cu rol evident important în viaţa fiecăruia. Oferind acces în vecinătate la toate aceste servicii, rezidenţii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze repetat în oraş. Reţeaua de funcţionalităţi şi servicii a viitorului cartier a fost gândită de o echipă care s-a axat pe oameni şi soluţii pentru problemele lor de zi cu zi. Silk District nu este gândit având în vedere doar nevoia companiilor de noi spaţii pentru birouri moderne şi eficiente. Este proiectat şi pentru a oferi soluţii la nevoia reală a angajaţilor de a locui şi de a-şi petrece timpul liber într-un cartier situat cât mai aproape de locul de muncă“, a subliniat Maggie Kitshoff. Prime Kapital este singurul dezvoltator din România care asigură 5 ani de mentenanţă după darea în folosinţă a clădirilor. „Vom gestiona apartamentele pentru o perioadă de 5 ani pentru a asigura confortul locatarilor. Vom înființa asociaţia de proprietari şi vom fi acolo pentru a răspunde prompt la problemele lor“ a explicat Maggie Kitshoff

Prietenos cu mediul, cu vaste spaţii verzi şi zone „car-free“

Distribuit pe mai multe niveluri, cu multiple utilizări combinate într-un concept integrat, Silk District va fi un cartier centrat pe oameni, dar şi prietenos cu mediul. Locurile de parcare vor fi în subteran, ceea ce a permis designerilor să aloce o suprafaţa generoasă de teren (49% din suprafață) pe care se vor amenaja spaţii verzi, spaţii destinate circulaţiei pietonale, zone „car-free“ şi spaţii de recreere. SilkDistrict are la bază conceptulde cartier ecologic și susține utilizarea transportului în comun, mersul pe bicicletă și pe jos, precum și utilizarea mașinilor electrice, punând la dispoziție infrastructura necesară, bine conectată la cea existentă. Dezvoltatorii îşi propun să transforme zona plină de betoane a fostei platforme Tomiris într-un cartier verde, cu clădiri eficiente energetic. „Clădirile de birouri Silk District dețin certificare BREEAM Excellent,standard internaţional pentru proiectare durabilă şi performanţă ecologică. Silk District este un concept de cartier modern, prietenos cu mediul şi care nu risipeşte resurse. Vom planta copaci. Vom crea spaţii verzi, cu o combinaţie bogată de diverse plante. Astfel, asigurăm un ecosistem natural care va răci mediul, va reduce costul energiei şi va oferi rezidenţilor condiţii optime de muncă şi de petrecere a timpului liber“, a încheiat Maggie Kitshoff.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)