Chirica își anunță susținerea pentru Iohannis la prezidențiale. Mutarea pare să facă parte dintr-un plan mai amplu pentru locale

Primarul Mihai Chirica a anunţat că îl susţine pe Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale, precizând că dacă i se va cere sprijinul, va participa în campania electorală a candidatului PNL la preşedinţie.

Chirica a motivat că actualul şef al statului n-a evitat Iaşul şi că de fiecare dată când a venit în oraş nu a făcut-o doar pentru voturi.

“Ne-a tratat cu respect şi a promulgat Legea privind transformarea Iaşului în capitală istorică a României. Am avut onoarea să ne vedem de foarte multe ori la Iaşi, în diverse momente. Pentru o Românie stabilă, normală, după cum spune domnia sa în slogan, sau mai bine spus pentru o Românie care vrea să rămână în continuare un partener european viabil şi un partener internaţional recunoscut, cred că este cea mai bună opţiune”, a declarat Mihai Chirica.

Întrebat dacă se va implica activ în campania lui Klaus Iohannis, Chirica a spus că dacă i se va cere, o va face.

“Nu fac parte din staff-ul său de campanie, nu ştiu care e strategia preşedintelui. Nu m-am ferit să apar alături de preşedinte când a venit la Iaşi. Dacă se va cere sprijinul meu activ, îi stau la dispoziţie”, a afirmat primarul Chirica.

El a adăugat că fiind independent, are dreptul să aibă o opţiune, adăugând că atât timp cât a fost dat afară de PSD, înseamnă că social-democraţii nu au nevoie de sprijinul său.

Ce scria jurnalvirtual pe 7 august:

Vin prezidențialele, iar Mihai Chirica a dat deja primul semnal.. Exact în urmă cu opt zile a pus o poză pe facebook, alături de Klaus Iohannis. N-aș crede că e o întâmplare, ci mai degrabă o strategie. Mihai Chirica se pregătește să-l sprijine pe Iohannis cu toate forțele. Și probabil zâmbind în aceeași poză cu șeful statului pe toate corturile.

După care intrarea sa în sediul PNL din Podu Roș să fie o simplă formalitate. Întrebarea e dacă PNL Iași îi va deschide ușa. Unii liberali l-ar primi și mâine, alții, de prin filiala municipală, ar ridica baricade și ar înconjura sediul cu sârmă ghimpată.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)