Bogdan Cojocaru, deputat PSD de Iași, mesaj către ministrul Finanțelor: Dacă tot nu apelați la demisia de onoare, atunci dați-vă măcar demisia de rușine

Deputatul PSD de Iași Bogdan Cojocaru susține că ministrul Finanțelor Florin Cîțu ar trebui să-și dea “demisia de rușine“ dacă tot nu înțelege că este cazul demisiei de onoare, precizând că PNL își asumă astfel “derapajele repetate“ ale ministrului pe care l-a propus.

Bogdan Cojocaru afirmă că modul în care PNL a gestionat subiectul moțiunii în cazul ministrului Florin Câțu arată că liberalii își asumă “derapajele repetate“ ale acestuia.

“Dacă o moțiune trece, semnalul este unul extrem de puternic că lucrurile nu merg în domeniul respectiv. Logic ar fi ca ministrul care ocupă acel post să plece imediat din funcție. Însă constatăm cu tristețe că pentru PNL contează doar interesul de partid. Se pare că explozia indicelui ROBOR din ultima lună, vulnerabilizarea Băncii Naţionale a României prin încercarea de manipulare a cursului de schimb valutar, dobânzile foarte mari cu care se împrumută România de pe piaţa externă şi creşterea abruptă a ţintei de deficit bugetar sunt nişte obiective asumate de guvernarea liberală de care domnul Ministru Cîţu s-a achitat cu foarte mare conştiinciozitate“, a declarat deputatul Bogdan Cojocaru.

El adaugă că, printr-o decizie din 2017, Curtea Constituțională s-a referit la efectele moţiunii simple în plan politic și că “deși nu a fost avută în vedere o demitere a ministrului, cu siguranţă efectul gândit de constituţionalistul român a fost demisia de onoare“. ​

“Demisia, domnule ministru Cîţu, v-a cerut-o poporul român prin organul său reprezentativ şi cred că nu trebuie să aşteptaţi încuviinţarea şefilor de la PNL pentru a proceda în consecinţă. Dacă nu apelați la demisia de onoare, atunci dați-vă măcar demisia de ruşine“, precizează Bogdan Cojocaru.

Parlamentarul PSD adaugă că votul de blam din Senat la adresa ministrului de Finanțe ar fi trebuit să aibă consecințe politice imediate și nu să urmeze “atacuri disprețuitoare“, precum cele exprimate de premierul Ludovic Orban.

“Nu înţelegem dispreţul cu care purtătorul de cuvânt al mesajelor prezidențiale, domnul Orban, ne-a gratulat atunci când a declarat că este foarte mulţumit de colaborarea cu ministrul Cîţu şi că nu are de gând să ia vreo decizie. În acest fel, PNL transformă Senatul într-o instituție cu rol decorativ, lipsită de importanță“, mai spune parlamentarul social-democrat.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)