Liderul PSD Bacău, Dragoș Benea: ”Alegerea înțeleaptă este autostrada Bacău-Brașov. Este infinit mai prietenoasă cu mediul decât Tg Mureș-Iași”. Cătălin Urtoi de la Iași îi dă replica

Europarlamentarul PSD Dragoș Benea a pledat în plenul Parlamentului European pentru construirea Autostrăzii Moldova pe varianta Iași – Bacău – Brașov. El consideră că varianta este „infinit mai prietenoasă cu mediul” decât des invocata Autostrada a Unirii, Tg. Mureș – Iași.

Benea spune că în timp ce Iași – Bacău – Brașov are 8 la sută impact de mediu (intersectându-se cu aprox. 6.800 hectare de arii protejate), varianta Tg. Mureș – Iași are un impact de 55 la sută, tranzitând peste 51.000 de hectare de arii protejate, rezervații și parcuri naționale.

„Dacă ne dorim, în această viață, o autostradă care să lege Moldova de Transilvania, alegerea înțeleaptă nu poate fi decât Iași – Bacău – Brașov”, a spus Dragoș Benea.

Replica dinspre Iași a venit imediat de la Cătălin Urtoi, reprezentant al Asociației ”Împreună pentru A8”, consilier onorific al ministrului Transporturilor.

”În primăvara anului trecut asociația “Împreună Pentru A8″ susținea că Iasul are nevoie de un europarlamentar care să susțină proiectele de infrastructură și în mod special autostrada Tg. Mureș – Iași.
La acea dată au sărit pe noi unele asociații și partidele politice de dreapta că vrem să disipam votul ieșenilor.
Acum întreb și eu ieșenii unde sunt Europarlamentarii de Iași care să ne reprezinte?!
Iată că Bacăul are un astfel de exemplar și s-a apucat de treabă!
Sper ca la locale să fim mai deștepți și să alegem cu minte!
Fără o UNIFICARE a celor din zona dreptei vom rămâne un oraș izolat și care NU va conta la București!”
, scrie Cătălin Urtoi pe facebook.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)