RomSoft lucrează într-un proiect în care apar nume grele la nivel mondial, precum Bayer, Pfizer, Novartis sau GSK

Compania ieșeană RomSoft a început în forță un proiect Horizon 2020 pentru industria farmaceutică, în care se va folosi tehnologia blockchain pentru trasabilitatea medicamentelor, testelor clinice și securitatea datelor medicale.

În proiect sunt implicate firme importante la nivel mondial, precum Bayer, Pfizen, Novartis, GSK sau Novo Nordisk.

“Noi vom fi furnizorul de tehnologie. Mai avem în pregătire un proiect, tot Horizon 2020, de creare a bazelor de date medicale. Totodată, așteptăm vizita la Iași a unor finlandezi care produc echipamente de automatizare analize medicale“, a declarat co-fondatorul RomSoft Iași, Dorin Cristea.

Potrivit lui Cristea, este posibil ca RomSoft Iași să intre în câteva luni și pe proiecte care țin de inteligența artificială, “în mod deosebit ceea ce se cheamă Machine Learning“.

Co-fondatorul RomSoft este de părere că în industria IT, perspectivele sunt de creștere, însă lipsa profesioniștilor din domeniu se manifestă la același nivel ca în anii trecuți.

“Îi sfătuiesc în continuare pe tineri să meargă către facultățile de profil. Chiar dacă va fi o criză economică, în IT se va resimți mai puțin. Iar la Iași unde cea mai puternică industrie este IT-ul, o eventuală criză va avea o influență minoră în acest sector“, spune Dorin Cristea.

În schimb, antreprenorul ieșean consideră că este de așteptat să se reducă numărul angajaților la stat, în mod special în zona administrației.

“Acest fapt nici nu are legătură cu vreo criză, ci pentru că deficitul bugetar a ajuns la un nivel greu de suportat“, a explicat Cristea.

El este convins că în IT numărul de angajați va crește în continuare.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)