Dumitru Oprea: Clarificarea formularului 230 și a procentului de contribuție din impozitul pe venit

Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Finanţelor Publice o solicitare legată de problema Formularului 230.

„Prin intermediul Formularului 230 contribuabilii pot direcționa o parte din impozitul pe veniturile din 2019 pentru susţinerea entităţilor nonprofit şi a unităţilor de cult sau pentru acordarea de burse private.

Din păcate, în acest an, a fost haos total la ANAF în privința formularului, întrucât doar în 7 zile au fost publicate două modele diferite. Nici funcționarii ANAF nu au reușit să lămurească prea bine contribuabilii, unora chiar refuzându-le preluarea formularului, pe motiv că este așteptată o nouă versiune (cea de-a III-a).

Pe data de 10 februarie 2020, Ministerul Finanțelor a transmis, printr-un comunicat de presă, faptul că ANAF va publica un formular simplificat, ce va putea fi depus la administrațiile fiscale până la data de 25 mai 2020”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Finanţelor Publice informaţii privind modul în care vor fi integrate şi calculate cele două perioade de calcul a veniturilor, astfel încât ONG-urile să beneficieze de fondurile calculate pentru întregul an. De asemenea, este necesar să se transmită maniera de simplificare a interacțiunii dintre ONG-uri şi ANAF.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)