Dumitru Oprea: PNL va acționa pentru asigurarea sistemului de vot pentru toți românii, oriunde s-ar afla!

“Guvernarea este extrem de dificilă când majoritatea parlamentară este deținută de un partid ostil, al cărui singur interes este să blocheze reforma reală și dezvoltarea. PSD este gata să facă orice, dincolo de regulile democratice, pentru a-și menține controlul dobândit în ultimii ani, pentru a-şi păstra acoliții în Parlament, în agenții guvernamentale, în administrația publică locală.

Liderii PSD știu că românii nu îi mai tolerează, pentru că a devenit un partid toxic şi vor să-l trimită, prin vot, acolo unde ar fi trebuit să fie de mult: la lada de gunoi a istoriei.

Guvernul Orban a promovat o ordonanță de urgență al cărei scop era să lărgească dreptul de vot al românilor din țară și din străinătate, astfel încât să poată vota cât mai mulți dintre concetățenii noștri, oriunde s-ar afla ei.

Mai mult, diaspora românească, de care membrilor PSD le este atât de teamă, are dreptul unei largi reprezentări în Parlament, în care, printr-o nefericită conjunctură, sunt şi așa-ziși politicieni care îi jignesc pe românii ce muncesc cinstit în străinătate și fac mai mult bine pentru imaginea acestei țări decât toți membrii PSD la un loc.

Ordonanța emisă de cabinetul Orban prevede creșterea numărului de reprezentanți ai diasporei în Parlament de la doi la patru senatori și de la patru la opt deputați. Este un gest firesc, așteptat atât de românii din străinătate, cât și de cei din țară, pentru că vrem ca România să fie din nou atractivă pentru cei care au decis într-un moment al vieții lor să caute o viață mai bună în altă parte.

De aceea, PNL va face tot ce îi stă în putere ca să le dea românilor dreptul de a-și alege reprezentanții de oriunde s-ar afla. Pentru că așa e firesc!“

SURSA: Declarație politică Dumitru oprea, deputat PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)