De ce e așa nervos Radu Botez? Gest greu de explicat ieri la primărie: Vicele a bruscat un consilier liberal

Viceprimarul Radu Botez, membru ALDE, a bruscat un consilier liberal, incidentul având loc în pauza şedinţei consiliului local.

În timpul şedinţei Consiliului Local, între viceprimarul Radu Botez şi Răzvan Timofciuc au avut loc unele discuţii în contradictoriu, care au pornit de la un proiect de hotărâre susţinut de reprezentantul PNL, privind introducerea unor sensuri giratorii în municipiu.

Ulterior, s-a luat o pauză de dezbateri, discuţiile între cei doi continuând pe un ton mult mai ridicat. Viceprimarul Botez s-a apropiat de consilierul liberal, aflat pe scaun, şi l-a bruscat, moment în care a intervenit Alin Aivănoaei de la PMP.

“Nu e prima dată când viceprimarul Botez are o astfel de atitudine. Au fost şedinţe în care ne-a făcut proşti, având un comportament agresiv”, a declarat consilierul PNL Răzvan Timofciuc.

După reluarea şedinţei de consiliu, viceprimarul Radu Botez a amintit de incident, spunând că nu a mai rezistat la insulte.

“Ar trebui să avem un consiliu de oameni responsabili. Este foarte greu să avem răbdare la aşa-zisele proiecte de hotărâre, care nu respectă elemente tehnice şi juridice”, a spus Radu Botez.

La rândul său, consilierul liberal Răzvan Timofciuc i-a transmis viceprimarului că trebuie să meargă la “un control psihiatric”.

Liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, afirmă, într-un comunicat de presă, că viceprimarul Radu Botez ar trebui să-şi dea demisia, adăugând că gestul este “incalificabil şi de neacceptat“.

Întrebare: Care o fi cauza nervozității vicelui Radu Botez? Posibil să fie vorba despre tensiunile de pe scena politică ieșeană. Mihai Chirica e cu un pas în PNL, iar sondajele arată că ALDE are șanse reduse să mai aibă reprezentanți în viitorul consiliu.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)