Liviu Brătescu (prim-vice PNL Iași): PMP să renunțe la cârdășiile cu PSD din teritoriu, apoi discutăm de alianțe de dreapta în teritoriu

Prim-vicepreședintele PNL Iași Liviu Brătescu susține că PMP ar trebui să renunțe la “cârdășiile“ pe sub masă cu PSD din unele județe, pentru a putea discuta ulterior despre încheierea unor alianțe locale de dreapta.

Liviu Brătescu, care ocupă și funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, afirmă într-o postare pe facebook, că ideea lansată de liderul PMP Eugen Tomac privind încheierea unor alianțe de dreapta în județe este corectă, dar că PMP ar trebui să-și clarifice mai întâi opțiunile la nivel local.

“Despre ce alianță de dreapta poate fi vorba când tu, PMP, votezi în consilii orice trăsnaie venită din partea PSD? Nu putem sta seara la discuții pentru a pune la cale strategii împreună, iar a doua zi dimineață, oamenii PMP să voteze alături de PSD prin teritoriu“, afirmă liberalul Brătescu.

Potrivit lui Brătescu, la Iași spre exemplu, PMP nu deține vreo funcție de viceprimar în municipiu sau de vicepreședinte la Consiliul Județean, dar “frăția reprezentanților PMP cu cei din PSD și ALDE este evidentă“.

“Ce explicații logice poți da electoratului de dreapta din Iași când în Consiliul Județean votezi alături de PSD bugetul propus de Maricel Popa, cel mai incompetent șef al CJ din istoria Iașului? Lămuriți-vă întâi, domnule Tomac, în interiorul PMP ce drum vreți să urmați, iar dacă într-adevăr oamenii dumneavoastră abandonează cârdășiile pe sub masă cu PSD din teritoriu, atunci putem trece la strategii comune“, mai spune prim-vicepreședintele PNL Iași, Liviu Brătescu.

Liderul PMP Eugen Tomac a făcut un apel zilele trecute pe facebook către șefii PNL, USR și PLUS pentru “o acțiune responsabilă și hotărâtă“ a liderilor de dreapta din București, el susținând că “desemnarea unui candidat unic pentru funcția de primar general nu este suficientă pentru a scoate Capitala de sub dominația PSD“.

Tomac consideră că este necesară formarea unei coaliții ample de dreapta care să prezinte candidați comuni pentru toate primăriile de sector din București.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)