Dumitru Oprea: PSD nu a reînnoit stocurile pentru urgențele medicale

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind termenul de livrare a biocidelor, a echipamentelor de protecţie şi a termo-scannerelor către spitalele din România în contextul epidemiei de coronavirus Covid-19.

„Pe 28 februarie 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat, la nivel mondial, riscul de propagare și de impact al Covid-19 la categoria «foarte ridicat».

La noi, unii medici au semnalat că România nu este pregătită pentru a face față unei epidemii, întrucât nu au fost achiziționate materiale de protecție împotriva virusului. Proporția dezastrului lăsat de guvernele PSD a fost confirmat recent de unul dintre secretarii de stat din Ministerul Sănătății. Astfel, pentru prevenirea epidemiei de coronavirus, sunt folosite echipamente rămase din stocul pentru Ebola (criza din 2014 – 2015), fără să mai fie reînnoite stocurile de rezervă pentru situații de criză”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii clarificări privind măsurile pentru asigurarea materialelor de protecție, dar și pentru blocarea tentativelor de creștere a preţurile sau de condiţionare a vânzării acestor produse şi echipamente.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)