Zi decisivă azi la PNL Iași: Se oficializează mariajul cu Mihai Chirica. Ce spunea Chirica în urmă cu 2 ani despre intrarea sa în PNL: Dacă își schimbă PNL numele în PSD, atunci discutăm

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi se va întruni în seara asta pentru a discuta susţinerea candidaturii lui Mihai Chirica la Primăria Iaşi, fie din partea PNL, fie ca independent. Interesant însă este ce spunea în 2018 primarul Iaşului, Mihai Chirica,  despre posibila sa venire la PNL.

Întrebat de jurnalişti, în urmă cu doi ani, la finalul unei reuniuni a PSD Iaşi în care s-a discutat excluderea sa din partid, dacă se gândeşte să se înscrie în PNL, Mihai Chirica a precizat că “dacă îşi schimbă PNL numele în PSD, atunci mai discutăm“.

Iniţial, Mihai Chirica a râs când a auzit întrebarea şi i-a spus jurnalistului: “Cred că aţi stat mult în zăpadă, mă iertaţi că spun lucrul ăsta. O întrebare mai interesantă aveţi?“

Ulterior, Mihai Chirica a completat: “Discutăm despre social-democraţie. Dacă îşi schimbă PNL numele în PSD, atunci mai discutăm“.

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi se va întruni sâmbătă seară, iar surse din cadrul filialei afirmă că va fi luată în discuţie susţinerea candidaturii lui Mihai Chirica la Primăria Iaşi, fie ca membru PNL, fie în calitate de independent.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că nu se va opune susţinerii candidaturii la funcţia de primar al municipiului Iaşi a lui Mihai Chirica, fie ca independent, fie ca membru PNL şi că acesta ”nu mai are nicio treabă cu PSD”.

Orban a spus că decizia susţinerii lui Chirica aparţine organizaţiei PNL Iaşi.

“Nu am spus că e candidatul PNL. Dacă organizaţia PNL Iaşi se poate înţelege pe un program de guvernare locală, într-o formă sau alta, să îl sprijine ca şi candidat PNL, ca şi candidat independent, am spus că eu nu mă voi opune. Asta e o decizie care până la urmă o iau cei din Iaşi, care cunosc foarte bine, care trăiesc acolo. Ar fi culmea să mă opun unui astfel de proiect”, a declarat Orban.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)