Dumitru Fodor, fondator Vetro: Despre nevoia de mentorat și transmiterea „însușirilor“ de business

» Poate că nu avem în ADN-ul nostru informații despre cum să conducem un business, însă prin mentorat putem transmite o serie de însușiri esențiale.
» Ce mai mare bucurie a unui mentor este să-și vadă discipolul, în timp, strălucind și chiar devenind mai bun ca el.
» Ca antreprenor, prin mentorat ai șansa unică de a-ți accelera business-ul învățând în primul rând din greșelile mentorului!

Dumitru Fodor, owner Vetro, membrul Romanian Business Leaders

Experiența de business acumulată de-a lungul anilor mi-a arătat un lucru fundamental: orice antreprenor, indiferent de momentul în care se află are nevoie permanentă de sprijinul deschis al unor mentori. Devii antreprenor nu atât din cărți sau în urma unor cursuri, ci te formezi ca sumă a unor experiențe pe care le capeți și „furi“ cât poți de mult de la cei care au reușit înaintea ta și îți pot servi drept un model sănătos. Implicarea în proiectele Romanian Business Leaders mi-a întărit această lecție, mi-a clădit o mentalitate sănătoasă de a face afaceri și m-a îndemnat să ofer și eu, la rândul meu, sprijin unor antreprenori la început de drum. Am fost extrem de fericit atunci când actuali parteneri mi-au mărturisit că s-au ghidat după discuțiile noastre și că astăzi au succes în urma unor sfaturi pe care le-am oferit chiar involuntar, atunci când clădeam propria noastră relația de încredere.

În business ajungi cu adevărat să ai succes și să inspiri prin crearea, de fapt, a unui ecosistem în jurul afacerii tale, un ecosistem care se întinde mult dincolo de proprii angajați, el cuprinde totalitatea interacțiunilor pe care le ai cu clienții sau cu furnizorii. Și, pe măsură ce avansezi în business și poți delega, ecosistemul se extinde și prin activitățile de voluntariat pe care, ca antreprenor, începi să le desfășori.

DEX-ul ne învață că mentorul este un conducător spiritual, un povățuitor sau un îndrumător. El cuprinde însă și o definiție mai plastică, care mie îmi place foarte mult: „altoi dintr-o plantă bătrână grefat pe o plantă tânără pentru a-i transmite acesteia însușirile sale“. Poate că nu avem în ADN-ul nostru informații despre cum să conducem un business, însă din om în om, din antreprenor în antreprenor putem transmite alte însușiri: conduita etică, importanța de a avea un plan, încrederea în oameni (fără de care nu poți construi nimic de unul singur) și tot așa…
Când nu are nici un sens mentoratul? El nu ne va folosi dacă îl asimilam cu un proces de învățare sau avem așteptări ca cineva sa ne spună ce ar trebui sa facem și să ne arate, în mod miraculos, care este calea ușoară către rezultatele pe care ni le dorim.
Mentoratul va avea succes atunci când mentorul pune pe masă experiențele lui cele mai bune, în speranța că mentee-ul va lua o parte din ele și le va da o altă strălucire. În final, cea mai mare satisfacție a unui mentor va fi aceea să își vadă discipolul, după un an, strălucind și având rezultate mult mai bune decât s-ar fi putut el vreodată gândi că le poate avea. În plus, dacă această relație va funcționa de ambele părți, atunci vorbim despre un win-win, chiar dacă mentorul este într-un program de voluntariat.

La finalul lunii februarie am lansat oficial la Iași programul „Mentoria“ al Romanian Business Leaders – Filiala Iași în cadrul „Thursday Cocktails & Networking“. A fost ocazia ideală în care participanții la întâlnire – invitați și membri ai RBL – s-au putut înscrie deja atât pe lista de mentori, cât și de mentee. În curând, înscrierile vor putea fi realizate și online.
„Mentoria“ este un program de mentorat derulat pe parcursul unui an între un mentor și un mentee. Mentorul este persoana cu experiență în antreprenoriat/business, iar cealaltă persoana este un mentee care simte nevoia de sprijin și de a primi sfaturi în cariera sa de antreprenor.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)