Cosette Chichirău (USR): Domnule ministru Vela, pregătiți-vă să vă primiți cetățenii acasă. Pregătiți corturi, proceduri, personal, alimente și medicamente

Liderul USR Iași, deputatul Cosette Chichirău, îi cere ministrului de Interne Marcel Vela să pregătească alimente, medicamente și corturi, precizând că în ciuda riscurilor, românii care vor să revină acasă trebuie primiți cu brațele deschise.

Cosette Chichirău scrie pe facebook că “pentru toți românii din lume, România, cu toate neajunsurile și disfunctionalitățile ei, va fi întotdeauna acasă“, ea adăugând că românii care vor să revină acasă trebuie ajutați să o facă.

“Aici este sufletul nostru. Aici ne-am născut și poate, subconștient, aici vrem să murim. Românii care vor să vină acasă acum trebuie primiți cu brațele deschise. Spun asta nu doar ca deputat român, în serviciul tuturor românilor, ci și ca om. Avem nevoie, mai mult decât de tratament medical, de căldura sufletească a celor dragi, de confortul psihologic al propriei țări, de familiaritatea propriului oraș sau sat“, precizează deputatul USR, Cosette Chichirău.

Ea mai spune că înțelege riscurile pe care le poate genera venirea câtorva zeci de mii de români acasă, însă “ei trebuie ajutați să vină în România, cu proceduri de izolare și carantină stricte“.

“Domnule ministru Vela, pregătiți-vă să vă primiți cetățenii acasă. Pregătiți corturi, proceduri, personal, alimente și medicamente. Pentru că acești români au trimis miliarde de euro în țară, au ajutat economia, au redus inegalitatea socială, au transmis modernizare in comunitățile din care au plecat. Dar în special pentru un motiv simplu, constituțional: pentru că ei sunt români“, mai scrie deputatul USR, Cosette Chichirău.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)