Pandemie și economie

Pandemia va fi însoțită de o cădere economică fără precedent. În SUA se vorbește de minus 24 la sută (!!!!!!) în trimestrul doi. Că va fi 24 sau doar minus 10 vom vedea, dar oricum va fi cădere abruptă. E mai rău ca în 2009, pentru că vedem acum afaceri întregi care pică total. Și va fi greu să-și mai revină. Guvernul Orban o dă cotită. Se anunță ceva măsuri, dar par subțiri, neclare și posibil să fie tardive. Firmele au nevoie azi de sprijin, nu din aprilie, mai sau din 2051.
Uitați-vă ce s-a întâmplat vineri în Marea Britanie. Angajatorii, indiferent de domeniu, pot solicita statului britanic plata a 80% din salariu astfel încât angajații să-și poată menține locul de muncă și să nu fie concediați. Acest ajutor se va aplica retroactiv din 1 martie și va dura trei luni.
9 ore a durat ședința de guvern la noi, iar la final n-am înțeles mare lucru. Firmele trebuie să aștepte sfârșitul lunii martie, apoi să ceară ajutorul de la stat. După care să mai stea probabil ceva timp până ce Orban și Cîțu trimit banii. Mult prea târziu. Jumătate din afaceri sunt deja cu un picior în groapă.
Distanțare socială și apropiere de mediul de afaceri. Altfel, punem economia pe butuci. De fapt o băgăm în pământ, că vor dispărea și butucii.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)