Aparatul performant care face 450 de teste pe zi a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Este fantastic, spun medicii. A costat 55.000 de euro și a fost adus din Coreea de Sud de Asociația Casa Share

Un aparat de analiză a testelor Covid-19, achiziționat din Coreea de Sud, a fost donat luni de o asociație ieșeană spitalului de Boli Infecțioase, astfel că la spitalul ieșean se vor putea procesa 450 de teste pe zi, față de numai 50 în prezent.

Aparatul a ajuns în cursul după-amiezii de luni la spitalul de Boli Infecțioase, fiind donat de către asociația Casa Share.

Managerul spitalului de Boli Infecțioase, medicul Carmen Dorobăț, a afirmat că este “fantastic“ ceea ce se întâmplă, motivând că unitatea ieșeană primește peste 200 de teste pe zi din toată Moldova și reușește cu greu să facă față volumului mare de muncă.

“Este fantastic ce am primit azi (luni – n.r.). Vorbim de sute de teste care ajung la noi din toată Moldova, iar un astfel de aparat performant ne ajută foarte mult. Noi facem 50 pe zi, dar primim 200 de teste de peste tot. Sunt priorități, întâi facem testele pentru cadrele medicale. Acest aparat extrage automat o anumită porțiune din analizele trimise la noi și înlocuiește procedura manuală. E ca și cum vrei să faci un ness și nu mai folosești lingurița, ci îl amesteci automat. E vorba și de calitate, dar și de timp“, a afirmat managerul spitalului de Boli Infecțioase, Carmen Dorobăț.

La rândul său, Bogdan Tănasă, fondatorul asociației Casa Share a spus că aparatul va fi montat luni seară, iar de marți va fi funcțional și va procesa 450 de teste pe zi.

“Sunt fericit, sunt foarte emoționat. Chiar directorul de la DHL a venit la Iași și l-a adus de la București. Cu acest aparat se pot face mai multe teste. A fost greu, am făcut presiuni să-l aducem cât mai repede. Le mulțumesc celor care au donat. Noi toți putem face ceva, pentru că pe noi ne salvăm. Trebuie să protejăm medicii și să facem cât mai multe teste. Luptăm, nu ne dăm bătuți în lupta cu virusul“, a declarat Bogdan Tănase.

Aparatul a costat 55.000 de euro, iar banii au fost strânși într-un timp record din donații.

Sanatate

Comentarii

Un comentariu to “Aparatul performant care face 450 de teste pe zi a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Este fantastic, spun medicii. A costat 55.000 de euro și a fost adus din Coreea de Sud de Asociația Casa Share”

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)