Șeful tinerilor social-democrați: Dacă tot a venit la Iași pentru a asista la plecarea medicilor români în Republica Moldova, premierul trebuia să anunțe și investiții importante pentru regiunea de nord-est

Liderul TSD, deputatul de Iași Bogdan Cojocaru susține că, dacă tot a venit la Iași și a luat parte la ceremonia plecării medicilor români în Republica Moldova, premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să anunțe și demararea unor investiții importante pentru zona Moldovei.

Deputatul Bogdan Cojocaru afirmă că este de apreciat faptul că premierul Orban a participat joi la Iași la momentul plecării echipei medicale românești către Republica Moldova, dar că se aștepta ca primul-ministru să facă și “unele anunțuri importante” pentru județele din nord-estul țării.

“Dacă tot a venit la Iași pentru a asista la plecarea medicilor români în Republica Moldova, premierul trebuia să anunțe și unele investiții importante pentru regiunea de nord-est. Moldova este cea mai lovită regiune de coronavirus, iar revenirea la normal, inclusiv din punct de vedere economic, nu se anunță o chestiune ușoară. Ne amintim că în decembrie 2018, primarul Iașiului Mihai Chirica împreună cu alți edili liberali din regiune au înființat o asociație și că vorbeau cu toții atunci despre necesitatea reducerii sărăciei și despre demararea unor proiecte mari. Totul s-a dovedit praf în ochi, au fost doar vorbe deșarte”, a afirmat liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru.

Deputatul PSD susține că, dacă tot s-a aflat la Iași, premierul ar fi trebuit să ofere detalii concrete despre autostrada Iași-Târgu Mureș sau despre un program amplu al Ministerului Agriculturii, prin care să fie construite spații de depozitare pentru producătorii din regiune.

“Liberalii nu se mai pot plânge că nu au pârghiile necesare. Au președintele țării, dețin guvernul, iar în zona Moldovei au primari în orașele importante. În aceste vremuri de pandemie, care a fost acțiunea lor concretă pentru Moldova? Ce proiecte legate de infrastructură au pus în funcțiune până acum? Singurul proiect concret este poza de grup pe care Mihai Chirica, Costel Alexe și Ludovic Orban au făcut-o ieri (joi – n.r.) la Iași”, a adăugat liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru.

Premierul Ludovic Orban a participat joi la Iași, alături de alți reprezentanți ai guvernului, la ceremonia plecării în Republica Moldova a echipei formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii, pentru a completa echipele medicale din ţara vecină în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)