Deputatul Dumitru Oprea cere Ministerului Agriculturii informații despre numărul de hectare care beneficiază de sisteme de irigații

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informaţii despre sumele investite în ultimii 4 ani, sub guvernarea PSD, în sistemele de irigaţii de pe teritoriul României.

„PSD declara că agricultura și dezvoltarea satului românesc reprezintă o prioritate absolută și își asuma reabilitarea infrastructurii principale, de la priza de apă până la stațiile de punere sub presiune, pentru cca 2 milioane de hectare. De aceasta măsură ar fi beneficiat 484 de organizații ca utilizatori de apă pentru irigații.
Aceasta măsură este cu atât mai importantă cu cât la actuala criză generată de pandemia de coronavirus i se suprapune și o secetă extremă, cu posibile efecte grave asupra unor culturi”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informaţii despre numărul de hectare care beneficiază de sisteme de irigaţii şi câte organizaţii au acces la acestea. De asemenea, solicită informaţii despre estimarea pierderilor cauzate de seceta din România şi care vor fi măsurile de susţinere a agricultorilor.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)