Deputatul PSD Bogdan Cojocaru: Alegerile locale și parlamentare ar trebui făcute aproape simultan. Nu putem ține blocată țara cu șase luni de campanie

Liderul TSD, deputatul Bogdan Cojocaru, susține ideea organizării alegerilor locale și a celor parlamentare la o distanță de o săptămână sau două, pentru ca România să evite șase luni de campanie electorală continuă.

Totodată, șeful tinerilor social-democrați afirmă că există în continuare amenințarea COVID-19 și că din acest punct de vedere împingerea alegerilor către iarnă ar fi riscantă.

“Guvernul PNL ne îndatorează pe noi românii cu aproximativ 1.000 de euro pe secundă. Ar trebui luată în calcul și această componentă financiară pentru desfășurarea alegerilor în același timp. Să avem alegeri simultane va fi greu. Pentru că dacă e să dăm timpul înapoi există o decizie a CCR din 2012 când la putere erau Traian Băsescu și Emil Boc. Au încercat să facă alegeri în același timp. CCR s-a exprimat, a luat o decizie, prin care a spus că pentru a nu bulversa și pentru a nu încălca drepturile cetățenilor de a alege, cel mai bine ar fi să se desfășoare la date diferite“, a spus liderul TSD, Bogdan Cojocaru.

El consideră că este obligatoriu ca alegerile parlamentare să aibă loc cel târziu pe 16 decembrie, dar că se poate găsi o soluție ca alegerile locale și parlamentare să fie cât mai apropiate.

“Se discută inclusiv varianta ca distanța să fie de o săptămână. Eu militez pentru alegeri făcute aproape în același timp, astfel încât cele două campanii să coincidă. Țara nu ar mai fi șase luni în campanie continuă. Dacă vom avea în septembrie alegeri locale, ar însemna ca în iulie să intrăm în precampanie, apoi terminăm cu localele și începem pregătirile și campania pentru parlamentare. Am fi blocați jumătate de an“, a declarat deputatul PSD Bogdan Cojocaru

El afirmă că nu ar exista nici o confuzie în rândul electoratului, dacă alegerile ar avea loc la date apropiate.

“Cei care vor candida la consilii sau la primării vor avea mesajul pentru comunități, noi ne adresăm tot acelor comunități prin munca pe care o desfășurăm în echipele parlamentare“, a mai spus șeful TSD, Bogdan Cojocaru.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)