Dorin Cristea (RomSoft) nu vede la orizont o criză majoră în economie: “Vor fi câteva luni neclare, dar lucrurile se vor mișca. Dinspre stat nu trebuie așteptat nici un ajutor“

Co-fondatorul RomSoft Iași, Dorin Cristea afirmă că nu e cazul intrării în panică, pentru că economia își va reveni în următoarea perioadă.
“Câteva luni vor fi neclare, dar se vor mișca lucrurile. Nu este o criză de supraproducție, lipsa activității economice timp de câteva luni a creat niște goluri“, a declarat Dorin Cristea. El consideră că dinspre stat nu trebuie așteptat nici un ajutor.

“Nu va exista așa ceva, ci eventual o creștere a numărului de controale pentru a-și justifica existența. Aceste controale pot duce la unele abuzuri“.

Antreprenorul ieșean susține că instituțiile statului ar putea funcționa și cu jumătate din personalul actual, lucru dovedit în ultimele luni, dar nu crede că se va tăia în carne vie, mai ales că vin și alegerile.

În ceea ce privește zona IT, Dorin Cristea este de părere că nu vor mai fi creșterile spectaculoase din ultima vreme, ci mai degrabă prognozează o stagnare sau în cel mai bun caz o ușoară creștere.

Totuși, firmele IT care au conexiuni cu industriile unde apar probleme s-ar putea confrunta la rândul lor cu scăderea afacerilor.

“Indirect, pe IT ar putea fi o scădere din cauza anumitor industrii care suferă. Este vorba de cererea din industriile corespondente. Un exemplu ar fi domeniul auto. Însă va crește interesul pentru tehnologiile noi. Dar pe ansamblu nu cred că va fi o creștere a pieței interne în următoarea perioadă“, a precizat Dorin Cristea, co-fondator al companiei ieșene RomSoft.

În schimb, Cristea este convins că IT-ul va crește pe anumite ramuri, în special pe zona roboților, a echipamentelor de diagnosticare și a softurilor pentru managementul problemelor medicale.

Omul de afaceri ieșean susține că lipsa de oameni în IT este în continuare atât de mare, încât se vor face noi angajări.

Pe de altă parte, Dorin Cristea apreciază că industria românească are în general o șansă uriașă, pentru că apar probleme pe relația companiilor din vest cu China, iar noi putem specula momentul favorabil.

În cazul companiei RomSoft, Dorin Cristea a spus că nu a simțit vreo scădere din cauza pandemiei și că lucrurile au mers normal.

“Noi lucrăm în principal pe zona medicală, așa că există perspective de creștere“, a mai afirmat co-fondatorul RomSoft Iași.

Afaceri

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)