Partidul Împreună Pentru Moldova, invitat să se alăture Alianței USR-PLUS. Marius Bodea: E o mare așteptare a ieșenilor să vadă opoziția unită

Se va naște un mare bloc anti-Chirica la Iași? Liderii ieșeni ai USR invită partidul Împreună Pentru Moldova (IPM) să se alăture Alianței USR-PLUS, astfel încât cele două grupări politice să prezinte candidați unici la primăria Iași și la șefia Consiliului Județean.

Deputatul Marius Bodea, candidatul Alianței USR-PLUS la șefia CJ, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că invită IPM, partid fondat de una dintre asociațiile care militează pentru construcția autostrăzilor din Moldova, să se alăture USR-PLUS, astfel încât cele două formațiuni să aibă candidați unici la alegerile locale.

“Trebuie să vină alături de Alianța USR-PLUS și partidul Împreună Pentru Moldova, dar și societatea civilă, pentru ca tabloul să fie complet. M-am alăturat USR-PLUS după ce am plecat din PNL, întrucât nu am fost de acord cu venirea lui Chirica la liberali. N-a fost ușor, iar formula cu mine la USR-PLUS s-a născut lăsând la o parte orgolii, ambiții și asperități. Este o mare așteptare a ieșenilor pentru a vedea opoziția unită“, a precizat Marius Bodea.

La rândul său, liderul USR, deputatul Cosette Chichirău, a afirmat că USR, PLUS și o parte din PNL s-au unit la Iași, însă este nevoie și de partidul Împreună Pentru Moldova.

“Vrem să vină și ei lângă noi. Chirica a ajuns între timp la PNL, este obligatoriu să facem front comun“, a afirmat deputatul Cosette Chichirău, candidatul USR-PLUS la primărie.

Întrebat cum comentează propunerea liderilor Alianței USR-PLUS, Cătălin Urtoi, unul dintre fondatorii IPM, recunoaște că au existat unele discuții pentru o formulă comună, el precizând că negocierile finale se vor desfășura săptămâna viitoare.

“Nu spunem nici nu, dar nici da. Vom avea o întâlnire la noi la partid, unde vom discuta deschis această propunere, apoi vom avea o ultimă întâlnire cu cei de la USR-PLUS. Până la 1 iulie vom da un răspuns clar“, a afirmat Cărălin Urtoi, reprezentant al partidului Împreună Pentru Moldova.

Cosette Chichirău a precizat că ultimul sondaj realizat de USR în martie arătau că Alianta USR-PLUS avea 34 la sută pe municipiu și puțin peste 20 la sută pe județ.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)