Mesajul deputatului Dumitru Oprea către tineri: Tratați școala și bacalaureatul cu toată seriozitatea. Este un pas important către admiterea la facultate și spre un viitor mai bun pentru voi

“Bacalaureatul are loc anul acesta în condiții speciale, din cauza pandemiei de coronavirus, care a impus reguli de protecție fără precedent în România. Elevii și cadrele didactice trebuie să respecte distanțarea socială, cu mască de protecție pe față.

Ceva însă nu s-a schimbat: bacalaureatul rămâne un examen fundamental pentru cariera unui tânăr, un examen care trebuie tratat cu toată seriozitatea.

Multă vreme li s-a indus copiilor ideea falsă că, în România, educația nu te ajută în viață, pentru că reușesc doar cei cu bani sau cu pile. Ani de zile, li s-au oferit, prin mass-media, modele „de succes“, care au ajuns „vedete“ fără școală.

Însă, tinerii trebuie să fie conștienți că și în România educația face diferența între o carieră de succes, bine remunerată, și eșec, între oameni realizați deplin, mulțumiți de alegerile făcute și cei care stau și așteaptă ca alții să facă. Din păcate, mulți tineri descoperă acest lucru când e prea târziu.

Mesajul meu pentru ei este următorul: tratați școala și bacalaureatul cu toată seriozitatea, pentru că este un pas important către admiterea la facultate și spre un viitor mai bun pentru voi. Indiferent de vremuri, educația te face un om și un cetățean mai bun.

Desigur, un rol important pentru a schimba percepția greșită privind educația o au cadrele didactice  împreună cu părinții Trebuie să ieșim din sfera mediocrității și să intrăm în una firească a meritocrației, în care fiecare își face treaba bine și este apreciat după merit.

Implicarea noastră pentru viitorul copiilor trebuie să fie totală și permanentă, de la educația pre-timpuri și până la finalul facultății, chiar după.

Nu mai trebuie să acționăm „pe bucăți“, trebuie să existe o legătură mai strânsă între învățământul preuniversitar și cel universitar, astfel încât să obținem performanțe în educație, să readucem învățământul românesc acolo unde îi locul, printre cel mai bun din Europa. Se poate.“

SURSA: Declarație de presă Dumitru Oprea, deputat PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)