Cui se adresează PSD când vorbește despre Dictatura Sanitară?

Greu de înțeles comportamentul PSD pe tema COVID. Cui se adresează acest partid când vorbește de Dictatură Sanitară? Electoratul PSD e mai degrabă conservator, iar din acest punct de vedere votantul PSD are tendința să-i asculte pe medici și să ia boala în serios.
Nu înțeleg fundătura în care s-a băgat PSD-ul. Dacă aș fi consultant PSD le-aș sugera liderilor acestui partid să schimbe discursul. Să arate că dimpotrivă, guvernul nu-și face treaba, că a crescut numărul îmbolnăvirilor în timp ce în restul Europei numărul de cazuri scade.

PSD nu are cum să crească având mesaje de genul Dictatură sanitară, Jos masca sau Nu există COVID. E uimitoare strategia. Nu prind astfel de mesaje la alegătorii 65+, oricât vor pedala pesediștii pe teoriile conspirației.

Zilele trecute discutam cu un bărbat în vârstă din cartier. Omul are înclinații de stânga. Mi-a spus că Poliția nu-și face treaba, că ar trebui să fie mai dură cu cei care nu respectă regulile. Nu e singurul care gândește așa. Dacă PSD vizează alte segmente electorale posibil ca strategia să fie câștigătoare. Dar nu riști să-ți enervezi alegătorii și să-i îndepărtezi, pentru un pumn de voturi în plus pe care nici măcar nu știi dacă-l vei obține.

E posibilă și varianta ca Marcel Ciolacu să fie prizonierul grupărilor talibane din PSD, care au dus partidul în vrie și în vremea lui Dragnea. Dar repet, e de neînțeles atitudinea PSD. Să nu-mi spuneți că electoratul rural al partidului, dar și alegătorii în vârstă ai PSD nu dorm noaptea din cauza dictaturii sanitare. Ba mai degrabă invers, boala îi sperie. Acești oameni detestă haosul și lipsa regulilor.

Comentariu

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)