Deputat liberal: Informațiile privind circuitele și procedurile pentru persoanele cu COVID-19 pot salva vieți

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind măsurile avute în vedere pentru sistematizarea, integrarea şi actualizarea informaţiilor de pe site-urile guvernamentale, cu scopul de a îmbunătăţi comunicarea cu cetăţenii privind circuitele şi procedurile speciale pentru COVID-19.

„În ultimul timp, în spațiul public, au fost semnalate numeroase cazuri când nu s-a reușit contactarea telefonică a reprezentaților DSP (Direcția de Sănătate Publică) așa cum este prevăzut în procedură. Apelurile erau pentru a anunța fie intrarea în contact cu persoane pozitive, fie pentru că au fost depistați cu COVID-19 sau pentru a afla rezultatul unui test pentru acest virus.

De asemenea, Asociația Colegiul Pacienților susține, printr-un comunicat de presă, că a primit sute de sesizări telefonice din partea cetățenilor referitoare la comunicarea defectuoasă a instituțiilor statului cu privire la circuitele și procedurile punctuale pentru persoanele cu COVID-19”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii informaţii privind deficitul de personal de la nivelul DSP-urilor şi cum va fi gestionat acesta. De asemenea, este important de ştiut ce sistem de apeluri telefonice utilizează DSP-urile şi dacă nu este posibilă redirecţionarea apelurilor către alte terminale, în situaţia în care unul dintre numere este ocupat.

SURSA: Comunicat Dumitru Oprea, deputat PNL

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)