Dumitru Oprea: Start-Up, extremă urgență!

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri informaţii despre data lansării unei noi ediţii a programului Start-Up Nation/Star Tech Inovation 2020.

„Criza sanitară provocată de virusul COVID-19 a generat și serioase efecte economice, printre care și creșterea numărului de șomeri. Astfel, potrivit datelor INS, numărul de șomeri a crescut în luna iulie pentru a șasea lună consecutiv, la 484.200 de persoane, cu 2,2% mai mult decât în iunie și cu 33% față de luna iulie 2019.

Din acest motiv avem nevoie de politici economice, atât în România, cât și la nivelul Uniunii Europene, care să limiteze efectele crizei și să conducă la scăderea ratei șomajului.

Este contextul în care asociațiile de afaceri și ONG-urile v-au solicitat lansarea urgentă a celei de-a treia ediții a programului Start-Up Nation/Star Tech Inovation 2020 sau a unor programe similare, pentru a stimula crearea și menținerea unor locuri de muncă”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Economiei detalii privind data lansării noii ediției a programului Start-Up, inclusiv pentru ghidul actualizat. De asemenea, s-au solicitat informații despre programe similare ce ar putea fi derulate pentru a stimula crearea şi menţinerea locurilor de muncă.

Politica

Scrie un comentariu

(obligatoriu)

(obligatoriu)